23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Byggeriet trækker vækst i dansk økonomi

Det må være svært at holde hovedet højt som dansk politiker, hvis man skal have så mange skyklapper på for ikke at se, at der er behov for mere arbejdskraft i landet. Der må nærmest være tale om tunnelsyn.

Tallene taler nemlig for sig selv. Især trækker den danske byggesektor i den helt rigtige retning med en omsætningsvækst på mere end otte procent. Og det er flot, men det kunne have været endnu bedre, hvis der havde været hænder nok til at udnytte det bundsolide opsving fuldt ud.

Byggeriet har faktisk, med de tilstedeværende hænder, i 2018 præsteret at omsætte for 15 mia. kr. mere end i 2017, som ellers var et godt år.

De gode konjunkturer understreges også af, at vores bruttonationalprodukt, BNP fortsat er stigende og har været det i en årrække.

Så vidt den indenlandske produktion. Værre ser det ud for eksporten, og selv om vi eksporterer for cirka 30 mial kr. byggevarer årligt, så kunne der også her have været bedre tal på bordet, omend af andre årsager.

Her er det usikkerhed på de internationale markeder, specielt forhandlingerne om Brexit, samt nye toldbarrierer som følge af den amerikanske præsident Trumps udmeldinger, der hæmmer udviklingen.

Og det bedste er, at det ser ud til at holde i nogen tid endnu. Så jo flere dygtige folk, der er til at tage fat, jo bedre.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172