23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Bliv håndværker à la Flintstones

Yabba-dabba-doo....! En stenøkse og en staveplade kan blive slutresultatet, hvis udsultningen af de danske erhvervsskoler fortsætter. Men erhvervsskolerne er allerede sat så langt tilbage, at selvom regeringen nu har trukket kravet om de to procents årlige besparelser tilbage, så halter skolerne langt bagud i forhold til den virkelige verden ude på byggepladserne, når det gælder undervisningsudstyr og moderne teknologi.

Hvis man mener det alvorligt med produktivitetskommission og andre tiltag, der skal forbedre kvaliteten og effektiviteten ude på byggepladserne, så er besparelser på området ikke den rigtige vej at gå.

Den unge håndværker skal kunne sit kram, når han forlader skolen. En ung håndværker af i dag skal kunne langt mere, for langt hen ad vejen skal han kunne håndtere en computer lige så behændigt, som han skal kunne svinge en sømpistol og en håndrundsav.

Så kan det ikke hjælpe, at vi lærer ham det på gammelt og sløvt udstyr, som han aldrig vil møde på byggepladsen. Og det gælder lige fra tømrersvenden til flisemureren og maskinføreren. De unge skal i dag være dygtige og hurtige til deres arbejde. Der stilles krav til dem, men det kræver at erhvervsuddannelserne har et budget, der honorerer kravene. Alt andet er spild af tid og penge - og endnu en hæmsko for at virksomhederne kan konkurrere. Finansloven bør prioritere midler til en moderne og tidssvarende uddannelse på erhvervsskolerne. Så når en moderne Flintstone råber "Wilma...!" skal det være med stolthed i stemmen, fordi han kan sit kram.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095