23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Lad private aktører klare arbejdet

Budgetlægningen for 2019 er i fuld gang eller overstået i landets kommuner. I den jyske Norddjurs Kommune rammer besparelser på 4,5 mio. kr. de tekniske områder som græsslåning, tømning af skraldespande og gadebelysning.

Men kommunens grønne områder skal jo stadig plejes, og derfor åbner kommunen for at lade frivillige borgere klare det grønne vedligehold.

Dermed lægger kommunen på Djursland sig i slipstrømmen på Greve Kommune syd for København, der også vil lade frivillige kræfter klare plejen af de grønne områder.

Selvom det kan virke uskyldigt, at hr. og fru Jensen tager riven i hånden eller starter græsslåmaskinen og gør kommunens grønne områder fine, så åbner det for glidebaner. For kommunerne lader jo i bund og grund frivillige gøre det, en uddannet anlægsgartner burde være bedst til, som brancheorganisationen Danske Anlægsgartnere ikke overraskende - og fortørnet - har påpeget. Organisationen har også peget på hele arbejdsmiljøaspektet ved at lade frivillige klare det til tider hårde fysiske anlægsgartnerarbejde.

Den største glidebane er dog, at de to kommuner nu går ind og konkurrerer med private virksomheder. Godt nok har eksempelvis Greve Kommune udliciteret dele af sit grønne vedligehold. Men det frivillige arbejde kan stadig varetages af private virksomheder.

Derfor er det frivillige arbejde ikke en farbar vej at gå. Kommunerne skal holde sig til de borgernære opgaver og ikke konkurrere med private aktører.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094