23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: En bæredygtig vej frem

Sidste uges byggemesse, Building Green, i København viste, at byggeriet er ved at tage de grønne forretningsmodeller og den cirkulære økonomi til sig.

Talrige byggerier bliver bæredygtighedscertificeret, og ikke mindst mange byggematerialevirksomheder går efter en cradle to cradle-certificering, hvor deres produkter indtager en vigtig rolle i den cirkulære økonomi. Eksempelvis har byggematerialeproducenterne Komproment, Egetæpper, Dansign og Troldtekt opnået positive erfaringer med at bruge den cirkulære økonomi i deres produkt- og forretningsudvikling.

Men det er også vejen frem for mange virksomheder herhjemme. I en tid hvor bæredygtighed spiller en vigtig rolle i stort set alle samfundslag, bliver det at kunne levere bæredygtige produkter et vigtigt konkurrenceparameter for alle virksomheder - også byggematerialeproducenterne.

Men erfaringerne viser også, at det ikke bare er lige til at omstille en eksisterende organisation til den bæredygtige vej. Det kræver hårdt arbejde at få eksempelvis medarbejderne sporet ind på bæredygtighed.

Det er derfor om at tage den cirkulære økonomi med ind i virksomhedernes strategiske overvejelser allerede nu. For konkurrencen bliver ikke mindre, ligesom kunderne stiller højere krav til bæredygtighed i dag end for nogle år siden. Men flere bæredygtige byggematerialer vil også give et grønnere byggeri, og dermed kan bygge- og anlægsbranchen i højere grad tage sin del af slæbet i forhold til en grønnere bygningsmasse. Det er en bæredygtig vej frem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094