23948sdkhjf

Renovering med respekt for historien

Frederiksberg Kommune krævede koblede vinduer, da gammel ejendom skulle renoveres

Frederiksbergs uofficielle hovedgade Gammel Kongevej er blandt andet kendt for sine flotte ejendomme og sideveje med patriciervillaer. Mange af dem er opført i 1800-tallet, da man byggede med flotte detaljer som karnapper og gesimser, mens vinduerne var koblede.

Gammel Kongevej 171 er fra 1898 og indeholder 20 lejemål, hvoraf 10 er klassiske store herskabslejligheder. Og der er ikke færre end 190 vinduer, som nu er blevet udskiftet.

Det er vigtigt at bevare ejendommens oprindelige udtryk, forklarer tømrerfirmaet TSCO A/S Christian Overgaard, som i mange år har renoveret ældre bygninger i Frederiksbergområdet, i en pressemeddelelse.

Krav fra Kommunen
Til opgaven er der derfor valgt koblede vinduer til bygningens facade mod vejen, da det var påkrævet fra kommunens side, mens gårdsiden har fået termovinduer.

Koblede vinduer er en moderne version af de gamle kittede sprossevinduer med et enkelt lag glas yderst og et forsatsvindue inderst. Men hvor den inderste rude tidligere lidt upraktisk var monteret på vindueskarmen, er de to vinduesrammer sammenkoblede på de nye vinduer, som Frovin Døre & Vinduer primært producerer til fredede og bevaringsværdige bygninger som denne.

- Kommunen har ret til at stille krav til, hvilke materialer en bevaringsværdig bygning skal renoveres med - simpelthen for at sikre at byggetekniske eller arkitektoniske kvaliteter bliver bevaret. Og da koblede vinduer er et nicheprodukt, som er dyrere end et standard termovindue, giver det god mening at vælge koblede vinduer ud mod vejen og termovinduer til gårdsiden, siger Frovins salgschef Claus Haastrup i pressemeddelelsen og tilføjer, at selvom det koblede vindue produceres efter den håndværksmæssige tradition og er tro mod det oprindelige design, så lever det op til nutidens bygge- og energikrav og har energimærke A som standard.

Til opgaven er der valgt de koblede vinduer til bygningens facadeside ud mod vejen, da det var påkrævet fra kommunens side, mens gårdsiden har fået Frovins termovinduer. Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125