23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Fora må ikke blive syltekrukker

Det er ikke så lidt, det offentlige køber ind for hvert år. 355 mia. kr. ruller ud af de offentlige kasser til entreprenører, servicevirksomheder og andre af kommuner, regioner og statens kunder.

Så der er alt mulig grund til at kigge offentlige udbud efter i sømmene i forhold til, om de kan udføres bedre, men ikke mindst om konkurrencen skal styrkes. Et område særligt de små og mellemstore bygge- og anlægsvirksomheder har fokus på i forhold til at opnå mindre offentlige udbud.

Derfor er det også et skridt fremad, når erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i denne uge har nedsat et nyt forum, som de næste tre år skal give gode råd om, hvordan konkurrencen i de offentlige udbud kan blive bedre.

Generelt er regeringer - uanset om den har rød eller blå farve - glade for disse fora, der kan give regeringen ny inspiration til lovarbejdet. Tidligere på ugen afleverede det særlige vækstteam for kreative erhverv sine anbefalinger til, hvor det offentlige og private kan markedsføre de kreative erhverv - herunder arkitekturen. Her lød rådene på bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft, risikovillig kapital og bedre offentlig-privat samspil. Ikke ligefrem forkromede løsninger, for har man ikke ligesom hørt de anbefalinger før?

Faren ved disse fora er, at resultatet af arbejdet bliver slået stort op for siden at forsvinde i det videre politiske arbejde på Christiansborg. Det er positivt med erhvervslivets eksperter som rådgivere, men deres tilstedeværelse skal ikke blive en syltekrukke i det politiske arbejde.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157