23948sdkhjf

Uafhængig verifikation og vurdering af infrastrukturelle projekter samt byggeprojekter

Italienske CONTECO er specialiseret som en Tredjeparts besigtigelsesinstans i klasse A og har derfor lang erfaring i at stå for uafhængig designverifikation og teknisk kontrol på store tunnel- og transitsystemprojekter

Et af de store projekter, CONTECO er involveret i, er Cityringen i København – en automatiseret førerløs metroudvidelse af det eksisterende metrosystem.

Designverifikation af både det indledende og det detaljerede design
Alt i alt har CONTECO verificeret omkring 17 km tunnel, 22 nye stationer, 4 overgangsfaciliteter og 4 konstruktions- og ventilationsskakte.
- Det er et kæmpe projekt, og det er desuden en meget kompleks og udfordrende
infrastrukturel opgave, udtaler Francesco Fava, teknisk direktør i CONTECO. Det er entreprenøren, her CMT, der fører tilsyn med designverifikationen; en procedure, der indebærer, at hver designpakke – i både det indledende og det detaljerede design – sendes til en uafhængig kontrollør, i dette tilfælde CONTECO, før det forelægges for bygherre. CONTECO udfører de såkaldte VC2- + VC3-verifikationer, der er et europæisk krav i denne type byggeri og kutyme i Danmark.

Faseinddeling
Et projekt som Cityringen er inddelt i faser. CONTECO reviderer, analyserer og verificerer for at sikre, at alle krav er mødt. Det giver en sikkerhed for, at byggeriet og projektet i sig selv er strukturmæssigt sikkert, at det er funktionelt, og at det er bygget efter kravspecifikationerne.
- Det er meget vigtigt, og det er desuden også et krav, at bruge en uafhængig kontrolinstans. CONTECO har leveret designverifikationen og valideringen under hver fase via uafhængige analyser og beregninger vha. alternative softwares. Enkelte steder er det særligt nødvendigt at holde tungen lige i munden; f.eks. var nogle af nøgleelementerne i projektet udgravninger, der lå tæt på eksisterende og i visse tilfælde historiske bygninger i centrum af København, fortæller Francesco Fava.

En hård opgave med et tilfredsstillende resultat
Francesco Fava lægger ikke skjul på, at Cityringen var – er – en hård opgave for CONTECO, men han er tilfreds med resultatet:
- Vi har arbejdet på Cityringen siden 2011, on/off med op til 30-35 medarbejdere i rotation, og vi er ikke færdige endnu. De indledende og detaljerede designs er færdige, men afleveringen er først i midten af næste år, så vi bliver, hvor vi er. Men vi er meget tilfredse med resultatet af vores bidrag til projektet, og vi anser Cityringen som en fantastisk erfaring for os.
- Sædvanligvis hyres vi ind af bygherre. På Cityringen-projektet er vi hyret af CMT, der er totalentreprenør. Det er en ny rolle for os, da en entreprenør har andre behov og krav end en bygherre. Uanset, så er der tryk på, men at arbejde på denne måde har gjort det nemmere at blive på den rigtige ’plads’, når det gælder både uafhængighed og retfærdighed, uddyber Francesco Fava. Trods udfordringer og kompleksitet har projektet været spændende for CONTECO. Virksomheden håber derfor på at få andre muligheder for at arbejde i Danmark baseret på virksomhedens erfaringer med Cityringen.

FAKTA


CONTECO Check er en førende italiensk ingeniørvirksomhed, der er ISO 17020-godkendt som
Tredjeparts besigtigelsesinstans i klasse A.

Virksomheden blev grundlagt i 1994 og har hovedsæde i Milano. CONTECO udfører ydelser inden for projektverifikation og uafhængige vurderinger for at sikre, at designstandarder, procedurekrav, bygherres specifikationer og de højest mulige standarder bliver overholdt.

Læs mere på: www.conteco.it/it/home

Artiklen er en del af temaet CITYRINGEN.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094