23948sdkhjf

Førende teknologi inden for byggeri og nedbrydning

Italienske MOSCONI S.r.l er en af de førende inden for imprægnering, renovering og rekonstruktion af store byggerier, hydrodemolition og kontrolleret nedbrydning

Gennem de seneste 3 år har MOSCONI brugt sin ekspertise i København. Fra september 2015 til oktober 2018 har virksomheden nemlig bidraget til byggeriet af den længe ventede udvidelse til Københavns Metro, Cityringen. Og selv om MOSCONIs arbejde på metroen netop er afsluttet, er virksomheden ikke færdig med Danmark:

Ny, dansk afdeling
- Vi kan godt lide Danmark. Kulturen, arbejdsmoralen og de udfordrende projekter, fortæller Chiara Mosconi, forretningschef i MOSCONI Denmark. Hver gang vi påbegynder et projekt i et andet land, bruger vi lang tid på at lære vores nye arbejdssted at kende, og i Danmark oprettede vi en afdeling til processen, og som kan hjælpe med at finde nye byggeopgaver. I dette tilfælde har CMT Group været behjælpelige med, hvordan vi bedst kunne tage de indledende skridt i den danske byggebranche, og vi har også fået god assistance fra Det Italienske Handelskammer i Danmark.

‘Skånsom’ nedbrydning
Virksomhedens højt specialiserede teknikere havde ansvaret for kontrollerede nedbrydninger på Metro-projektet; et arbejde, der bestod af at nedskære og fjerne de midlertidigt forstærkede betonstrukturer. Ved at nedskære de eksterne mure på alle Cityringens stationer, kunne CMT begynde deres udgravningsarbejde og bygge de nye stationer, mens de omkringliggende bygninger i området forblev intakte. Ved hjælp af nedskæring med diamantwire og sav samt kerneboring påvirkede fjernelsen af betonstrukturerne langt mindre, end traditionel mekanisk nedbrydning ville have gjort. Noget, der gjorde det langt nemmere at bevare Gammel Strand, Kongens Nytorv og Marmorkirken, der alle er både signifikante og historiske områder i hovedstaden.

Skræddersyet udstyr
- MOSCONI leverede specialudstyr, som vi selv har projekteret og bygget til alle typer aktiviteter; maskiner til nedskæring med wire og sav, kerneboringsmaskiner mv. Det komplette udvalg af udstyr gjorde det muligt at åbne både hovedindgangene til stationerne og de tekniske indgange, så vi kunne arbejde fra indersiden af stationerne og dermed forstyrre de omkringliggende områder, bl.a. private ejendomme, så lidt som muligt, forklarer Chiara Mosconi.
Boringen og nedskæringen blev udført i kombination med banebrydende drivsystemer inden for hydrauliske donkrafte og værktøj , der gjorde det muligt at udføre ’kontrollerede’ nedbrydninger. Denne teknologi eliminerer vibration – også på trange områder, f.eks. i en tunnelskakt, og gør den dermed meget effektiv i byggearbejde.

En samlet indsats
MOSCONIs bidrag til Metroen bestod bl.a. af en D-wall, beton piloteringspæle og forstærkede mure med et specifikt layout i funktion af deres dimension, vægt og den rækkefølge, de skulle fjernes i, for at minimere arbejdstid og omkostninger. Yderligere udførte MOSCONI en forundersøgelse af muligheden for at fjerne betonstrukturerne for hver aktivitet, som blev leveret til CMT Group.
Alt gik efter planen, og MOSCONI sørgede for at yde den nødvendige ekspertise til de specifikke opgaver; varierende fra ca. 4-18 medarbejdere i spidsbelastningsperioder.

FAKTA - SPECIALUDSTYR
  • 4 wire-skæremaskiner 30 Kw
    – Type: Hilti.
  • 2 wire-skæremaskiner 15 kw
    – Type: Hilti.
  • 4 sav-skæremaskiner 30 Kw
    – med klingediameter fra 900-1600.
  • 1 sav-skæremaskine 10 kw
    – med klingediameter på 500.
  • 14 forskellige modeller af kerneboringsmaskiner med mulighed for at bore huller på en diameter fra 24-200mm.
  • Specialudstyr til løbende kerneboring i TBM-tunnellen
    – Diameter 100 mm, længde 14 m.
  • Radialt spor til 360° savskæring på tunnelringe.
FAKTA - MOSCONI S.r.l - Italien


Teknisk virksomhed med speciale i kontrolleret nedbrydning, imprægnering, højtryks hydrodemolition og renoveringsarbejde. Virksomheden er familieejet og har eksisteret i knap 40 år. På grund af den høje grad af specialisering har virksomheden gavnet flere lande ud over oprindelseslandet Italien, bl.a. Schweiz, Frankrig, Norge, Danmark og øvrige lande rundt om i verden.
www.mosconihydro.it

Artiklen er en del af temaet CITYRINGEN.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109