23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: AB18 er ikke en mellemdistanceraket

Spilleregler er intet værd, hvis de, der aftaler dem, alligevel ikke bruger dem. Sådan er det med aftalen om nedrustning af mellemdistanceraketter mellem USA og Rusland. Og sådan er det også med AB18 - det nye aftalegrundlag for byggeriet.

AB18 skal bruges fra 1. januar 2019, og det har parterne aftalt. Og med parterne menes alle byggeriets interessenter, som har kunnet have indflydelse på, hvordan reglerne skulle udformes og implementeres. Dette arbejde er foregået over flere år, hvor alle har kunnet komme til orde og få indflydelse på den endelige udformning.

Og allerede nu ses så de første eksempler på afvigelser fra de nye aftaler. Og som vi kunne skrive i gårsdagens avis, så gælder det tilmed en kommune, der i et udbud til prækvalifikation afviger i væsentlig grad fra AB18. Så meget at en entreprenør så sig nødsaget til at frasige sig at byde ind på prækvalifikationen.

Der er lagt et seriøst stykke arbejde i at få moderniseret den gamle AB92, og den har vundet stor udbredelse.

Men det er en skidt start, når bygherrerne lægger ud med at undsige med en række afvigelser.

Meningen med reglerne er jo at skabe gennemsigtighed og kvalitet i byggeriet, samt at undgå tvister i videst muligt omfang. Nøgleordet er samarbejde over hele linjen, og at arbejdet kommer godt fra start.

Så nej, AB18 er ikke et mellemdistance-værktøj, men et langtrækkende, fredsbevarende styringsværktøj - for alle parter.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172