23948sdkhjf

Fusions-fejl bremser varmeprojekter

Midtjyske varmeselskaber er ikke fusionerede alligevel

Bjerrringbro Varmeværk og Ulstrup Varmeværk valgte i 2017 at fusionere og danne selskabet Gudenådalens Energiselskab. Tidligere i år fandt selskabet ligeledes sin nye direktør, og alt synes at være i skønneste orden.

Det har dog vist sig ikke helt at være tilfældet. En overset paragraf i vedtægterne hos Ulstrup Varmeværk betyder, at fusionen ikke er en kendsgerning.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Det er en førende advokat på området, der har overset paragraffen, og det ærgrer bestyrelsesformand Preben Sørensen, der på et møde i sommer med Favrskov Kommune erfarede, at fusionen ikke var gennemført.

Siden har selskabet arbejdet ihærdigt på at få rettet op, og Peben Sørensen oplyser, at Favrskov Kommune netop har givet en positiv tilkendegivelse af fusionen. Derfor forventer han, at fusionen godkendes på et byrådsmøde i Favrskov Kommune i december.

Bremser biogassen
Selvom fusionen nok skal blive en realitet, så får den oversete paragraf og den manglende fusion alligevel konsekvenser.

- Fordi vi ikke er kommet i mål med fusionen, har vi måttet stoppe en stor del af vores projekter - blandt andet varmeprojektet på Gudenåcentralen - som skulle være med til at neutralisere en stor del af den ekstra regning, fjernvarmekunderne har fået. Det har været udslagsgivende for mange projekter og dermed også økonomien, at vi ikke har fået fusionen igennem, siger Preben Sørensen.

Nu frygter Preben Sørensen, at projektet på Gudenacentralen og muligheden for at anvende varmen fra Tange Sø ikke bliver til noget. Derimod er han sikker på, at den nye varmepumpecentral ved kraftvarmeværket på Jørgens Allé i Bjerringbro allerede fra næste sommer vil være i drift. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094