23948sdkhjf

Fuldvoksent havecenter holder rejsegilde

Når Egås ny havecenter åbner til marts er det to fodboldbaner stort

I snit har 30-35 håndværkere fra forskellige fag arbejdet i otte måneder på at opføre det nye havecenter Plantorama i den nordlige Aarhus-forstad Egå. Lige nu gælder det ikke mindst VVS- og el-opgaverne, som udføres af henholdsvis Århus VVS, Jack Foged VVS og af Risskov Installationsforretning.

Med 9.200 kvadratmeter, svarende til to fodboldbaner er havecentret kun overgået af Plantorama i Hillerød, der er på 10.000 kvadratmeter.

- Et moderne havecenter skal naturligvis være grønt, både med planterne og på miljøsiden, så kunderne kan være sikker på, at de får de bedste planter, siger adm. direktør Peter Vang Christensen, Plantorama i forbindelse med torsdagens rejsegilde.

- Alt regnvand fra det overdækkede areal opsamles og genbruges til vanding af planter og blomster. Cirka halvdelen af det årlige strømforbrug dækkes af solpaneler. Her monteres 380 solpaneler med en samlet kapacitet på 100.000 kWh. Overalt opsættes LED lys.

Solen udnyttes til passiv opvarmning, og temperaturen og indeklimaet styres med et avanceret system, der åbner og lukker for tagvinduer og skruer ned for LED-lamperne, når sollyset dækker planternes behov. Plantorama har investeret godt seks millioner kroner i de mange miljøløsninger, forklarer direktøren.

De store entrepriseopgaver er planlagt afsluttet ved årsskiftet. Derefter gælder det den indvendige aptering før havecentret åbner 1. marts. Den samlede investering er 65 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437