23948sdkhjf

Kina slår verdensrekord med ny kæmpebro

Hong Kong og Kina er nu forbundet med en bro til 130 mia. kroner, der bliver verdens største bro over vand

Kinas præsident Xi Jinping indviede tirsdag et bro- og tunnelprojekt mellem Kinas fastland og Hong Kong, der med sin længde på 55 km er tre gange så lang som Storebæltsforbindelsen.

Projektet forbinder Hong Kong med byerne Macao og Zhuhai via tre sammenhængende skråtagsbroer, en undersøisk tunnel og to kunstige øer samt tilkørselsveje. Projektet bliver kaldt verdens største bro over vand.

Regningen er ifølge BBC på 20 mia. dollars svarende til cirka 130 mia. kr., som er finansieret af den kinesiske stat og styret i Hong Kong.

Broen i tal

55 km lang er forbindelsen – tre gange så lang som Storebælts-forbindelsen

Ni år har det taget at bygge broen 20 mia. dollar – 130 mia. kroner – er prisen

400.000 ton vejer det stål, der er brugt i byggeriet

340 km/timen er styrken på de vindstød, broen er bygget til at kunne klare
Kilder: CNN, The Guardian, dpa /ritzau/

Den hovedansvarlige entreprenør er det statsejede China Communications Construction Company (CCCC), der har brugt over ni år på projektet. Koncernen, der blandt andet forsøgte at komme i spil til Storstrømsbroen og er prækvalificeret til Grønlands planlagte lufthavnsprojekt, omsætter for over 500 mia. kr.

Dødsfald under byggeri
Broen skulle egentlig have stået færdig i 2016, men er blevet udsat flere gange. Det skyldes blandt andet kritik af sikkerheden. BBC melder således, at 18 mennesker har mistet livet under byggeriet, og over 250 skulle være kvæstet.

Den 55 km lange forbindelse, der foruden brostykker tæller kunstige øer og en 6,7 km lang undersøisk tunnel, er en del af Kinas plan om et såkaldt Greater Bay Area i den sydlige del af landet.

Området har et areal på 56.500 kvadratkilometer - mere end Danmark - og omfatter 11 større byer med i alt 68 mio. indbyggere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141