23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Stress presser arbejdspladserne

Når der er pres på, så bliver lunten hurtigere kort, og der kan opstå situationer, hvor temperamentet koger over. Det er godt at få luftet sine frustrationer, men det må ikke blive til psykisk terror. Det måtte direktør og investor Ilse Jacobsen fra "Løvens Hule" i denne uge sande konsekvensen af, da 40 medarbejdere rottede sig sammen mod hendes ledelsesstil.

Dårligt arbejdsmiljø og et stort pres på at få arbejdet færdigt, kender byggeriet også til.

Her praler vi meget med, at Den Danske Model klarer tingene. Men det viser sig, at når presset er stort, så er der også her mulighed for, at ting kan smutte. Der kan stadig findes eksempler på illegal arbejdskraft, løndumping, og dårlige forhold for håndværkerne rundt omkring i Danmark.

Arbejdsmarkedet i byggeriet er under pres. og derfor kan det friste at finde virksomheder udefra, der vil påtage sig opgaver. Så langt så godt, men filmen knækker, når der er løndumping og dårlige forhold på byggepladsen.

Lige nu ligger en sag på justitsminister Søren Pape Poulsens bord om påstået illegal og underbetalt arbejdskraft på Amagerværket. Her skal et større antal indere have arbejdet uden at have papirerne i orden. På Asnæsværket i Kalundborg er 3F ude med med en sag om dårlige forhold for en række polske arbejdere, der må dele seng for at kunne få et sted at sove. Det er et fælles ansvar for bygherre og øvrige parter, at tingene er i orden og reglerne bliver fulgt. Skal arbejdsmarkedet fungere via frivillige aftaler, skal de også holdes - af alle.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11