23948sdkhjf

Mange input til udbygning af motorvejsstrækning

Over 100 forslag er indsendt til vvm-undersøgelsen for udbygning af jysk motorvej

Den 11. juni startede idé- og forslagsfasen på vvm-undersøgelsen for udbygning af motorvejen E45 mellem Vejle og Skanderborg, der ligesom to andre vvm-undersøgelser for E45 mellem Aarhus S til Aarhus N og Aarhus N til Randers N blev besluttet i Finansloven for 2018.

Undersøgelserne skal beskrive konsekvenserne af at udbygge motorvejen fra to til tre spor i hver retning på en af Danmarks mest travle motorveje, E45.

Store dele af strækningen oplever i dag trængselsproblemer, og E45 kan i fremtiden blive en trafikal flaskehals.

I idé- og høringsfasen er der afholdt tre borgermøder, hvor interesserede borgere og interesseorganisationer kunne få information om projektet og bidrage med forslag og ideer.

Udbygningerne
Frem til 2020 udarbejdes i alt tre VVM-undersøgelser for udbygning af E45 fra Vejle til Randers N.
Strækningen er inddelt i tre delstrækninger:
- Vejle-Skanderborg S (ca. 35 km)
- Aarhus S-Aarhus N (ca. 15 km)
- Aarhus N-Randers N (ca. 35 km)

Mellem Skanderborg S til Aarhus S er motorvejen i 2018 udbygget fra fire til seks spor.
De tre vvm-undersøgelser blev besluttet i Finansloven for 2018.

- Vi har i alt modtaget 109 bemærkninger fra borgere, kommuner, interesseorganisationer og virksomheder, og vi er glade for, at så mange har haft lyst til at indsende deres forslag og ideer. Alle bemærkninger er nu samlet og gennemgået, siger projektleder Jacob Pryds Winkel fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det er helt tydeligt, når vi kigger på bemærkningerne, at støj er et emne, som optager mange borgere. 96 af de 109 bemærkningerne handler om støj. De øvrige bemærkninger går på trafikale forhold, tekniske forhold og natur og miljø.

Indgår i det videre arbejde
Bemærkningerne vil indgå i det videre arbejde og vil være med til at danne grundlag for vvm-undersøgelsen.

Støjgener og trafikale forhold bliver undersøgt, og undersøgelsen skal desuden klarlægge, hvordan en udbygning af motorvejen vil påvirke miljøet. Vurderinger af forskellige løsningsforslag er ligeledes en del af undersøgelsen.

Frem til foråret 2020 bliver VVM-undersøgelsen udarbejdet, og herefter bliver VVM-undersøgelsen offentliggjort. I den forbindelse vil der blive afholdt høring og borgermøder.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359