23948sdkhjf

Fire i spil til statens store driftsudbud

Opdateret 11.45

Bygningsstyrelsen har prækvalificeret fire leverandører til at byde på opgaven med levere drifts- og serviceydelser til 20 statslige institutioner.

Der er tale om Coor Service Management A/S, ISS Facility Services A/S, Forenede Service A/S og Kongsvang & Partners, som er et partnerskab bestående af Kongsvang Rengøringsservice A/S, Cheval Blanc A/S, OKNygaard A/S og G4S samt en række mindre samarbejdspartnere, oplyser Emil Blomqvist Lund, kontorchef i Bygningsstyrelsen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Han fortæller, at Bygningsstyrelsen i alt har modtaget fem anmodninger om prækvalifkation, som alle var konditionsmæssige.

En af de fem endte imidlertid med at vurdere, at de ikke alligevel ville være i stand til at byde på opgaven, og dermed stod Bygningsstyrelsen med fire aktører, som alle er prækvalificeret. 

Stor kontrakt på tale
Kontrakten, de fire prækvalificerede kæmper om, udgør første bølge af statens facility management og har en samlet værdi på cirka to mia. kr. samt en kontraktvarighed på syv år. 

Serviceydelserne omfatter indvendigt vedligehold, pleje af udearealer, sikkerhed, rengøring, kantine, affald og intern service. 

Og Bygningsstyrelsen er godt tilfreds med interessen for udbuddet:

- Selvom vi har gjort et grundigt forarbejde med to runder markedsdialog, så har det været spændende at se, om markedet rent faktisk er interesseret i at byde på opgaven, nu hvor udbuddet er sendt ud. Derfor er vi også meget tilfredse med den store interesse, som vores udbud har givet anledning til, og med at vi nu står med et stærkt felt af aktører, der skal konkurrere om opgaven, siger Bygningsstyrelsens direktør Rasmus Brandt Lassen i en pressemeddelelse.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad har Emil Blomqvist Lund tidligere fortalt, at interessen skaber forhåbning i forhold til de to kommende bølger. 

- Vi ser det som et signal om, at markedet kvitterer for den udbudsstrategi, vi har valgt, har han tidligere fortalt. 

Vinder ventes til april
De prækvalificerede leverandører skal den 10. december 2018 afgive deres indledende bud, hvorefter der er forhandling.

Kontrakten forventes underskrevet i midten af april 2019 og med opstart den 1. oktober 2019.

De resterende to bølger af statens facility management udbydes i henholdsvis 2020 og 2022.

Facility mangement i staten
Med statens facility management bliver alle serviceydelser i staten leveret af én ekstern leverandør og koordineret i Bygningsstyrelsen.

Den fællesstatslige løsning vil på sigt omfatte alle ministerier og dertilhørende institutioner med undtagelse af Forsvaret, politiet, Kriminalforsorgen og Anklagemyndigheden, der allerede er omfattet af egne integrerede facility managementløsninger.

Bygningsstyrelsen offentliggjorde i august 2018 udbudsmaterialet til første bølge af statens fælles facility management, og der har været flot markedsinteresse for udbuddet.

Facility management bliver et nyt, centralt forretningsområde for Bygningsstyrelsen, som fra den 1. oktober 2019 kan levere bygninger, vedligehold og serviceydelser i en samlet pakke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.86