23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Det skal være nemt at drive virksomhed

Byggeriets konkursstatistikker har ikke været synderlig rar læsning de senere år, hvor retningen siden 2014 har været opadgående, selvom det jo faktisk går godt for bygge- og anlægsbranchen.

Men renses der for de særlige nulvirksomheder uden ansatte, ser det en anelse bedre ud, omend tallet stadig er højt. For som Licitationen - Byggeriets Dagblad skrev i fredags, står disse selskaber for næsten halvdelen af konkurserne i årets tredje kvartal.

Dansk Revisorer peger på, at ikke mindst de særlige iværksætterselskaber (IVS’er), der ikke kræver kapitalindskud, er en del af forklaringen på de mange konkurser blandt de små selskaber. En selskabsform som erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) gerne ser hen, hvor peberet gror, og derfor vil afskaffe mod til gengæld at sænke kapitalkravet for anpartsselskaber fra 50.000 til 40.000 kr.

Beslutningen er til dels forståelig, eftersom undersøgelser viser, at IVS’erne har langt flere skatte- og afgiftsrestancer end andre virksomheder. Men også sørgeligt, for det skal være nemt at stifte en virksomhed i Danmark.

Ingen har dog sagt, at det er nemt at drive virksomhed herhjemme. Men det er jo netop her, der skal sættes ind. For uden nye virksomheder er der absolut ingen vækst i Danmark. Derfor bør iværksætteri og virksomhedsdrift fylde langt mere på ikke mindst erhvervsskolerne, så lærlinge og kommende svende motiveres til at starte egen virksomhed og lære at drive den. Iværksætteri bør nemlig ikke være noget flyvsk - det er snarere kimen til vækst i Danmark.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125