23948sdkhjf

Direktørskifte hos JJW: - Vi vil fortsætte den linje, Nina har lagt

For anden gang i denne uge melder en af de store danske tegnestuer ud, at de skifter ud på direktørposten.

I starten af ugen kom meldingen fra Schmidt Hammer Lassen Architects, at adm. direktør Bente Damgaard har valgt at fratræde sin stilling efter 14 år. Og senest er det så JJW Arkitekter, der har en skiftedag på vej.

Efter at have siddet på adm. direktør-posten siden januar 2016 skifter Nina Kovsted Helk nemlig jobbet ud med titlen som filantropidirektør hos Realdania.

- Vi har været utroligt glade for Ninas indsats på tegnestuen, både som en stærk leder - og som en brobygger, der har evnet at samle tegnestuens kræfter på tværs, og således at skabe balance mellem tegnestuens tre bundlinjer - den sociale, den faglige og den økonomiske, siger Ole Hornbek, partner og kreativ direktør, i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at der bliver tale om "et glidende skifte", hvor Nina Kovsted Helk får mulighed for gradvist at overlevere ansvaret til afløseren, som allerede er fundet.

Ekstern er hentet ind
Ole Hornbek ønsker ikke at sætte navn på den nye adm. direktør men fortæller til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at der er tale om en ekstern, som er hentet ind.- Det er en ligeså dedikeret og professionel profil, som vi har i dag, så på mange måder er der ligheder mellem de to, siger han og fortsætter:

- Vi har søgt efter en til at fortsætte den linje, som Nina har lagt. Og det er de samme kvaliteter, vi har været ude efter.

Han oplyser, at JJW Arkitekter om en uges tid vil løfte sløret for den nye adm. direktør.

Om farvellet til JJW Arkitekter, siger Nina Kovsted Helk:

Læs også: Lejerbo vælger kvintet til 46 boliger i Vordingborg


- Jeg har været utrolig stolt over at stå i spidsen for JJW, der på mange måder er en fantastisk arkitektvirksomhed. Da jeg er så privilegeret at vide hvem min efterfølger er, ved jeg, at jeg skal overlevere roret til en både meget professionel og meget kvalificeret direktør. Jeg kan derfor trygt glæde mig til mit nye job og til at følge JJW’s fortsatte positive udvikling fra sidelinjen.

Afløser By & Havn-direktør
I rollen som filantropidirektør skal hun sammen med Realdanias øvrige direktion - investeringsdirektør Peter Johansen og adm. direktør Jesper Nygård - stå for videreudviklingen af Realdania som filantropisk forening og arbejdet for foreningens overordnede mål om at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø.

- Vi har haft en særdeles grundig proces med at finde en ny filantropidirektør, og vi er meget glade for valget af Nina Kovsted Helk. Hun har et bredt udsyn, en stærk faglighed og er fyldt med energi. Og vi tror, hun er den helt rigtige til, sammen med den øvrige direktion, at løse de opgaver, der ligger foran os i de kommende år - for hendes vedkommende selvfølgelig med særligt fokus på vores nye filantropiske strategi, siger bestyrelsesformand i Realdania, Michael Brockenhuus-Schack.

Nina Kovsted Helks tiltrædelsesdato i Realdania ligger endnu ikke fast men finder sted i løbet af årets sidste to måneder og senest den 1. januar 2019.

Hun afløser Anne Skovbro, der i august tiltrådte jobbet som adm. direktør i By & Havn.

Bag om Nina Kovsted Helk

  • Data ukendt: Ny filantropidirektør i Realdania
  • 2017-2018: Adm. direktør JJW Arkitekter
  • 2016-2017: Tegnestuechef JJW Arkitekter
  • 2013-2016: Ejendomschef, Hvidovre Kommune
  • 2009-2013: Ejendomsudvikler, arkitekt hos Freja Ejendomme
  • 2005-2009: Sagsarkitekt og projektleder hos Holgaard Arkitekter
  • 2003-2005: Sagsarkitekt og projektkoordinator hos AI-Gruppen
  • 2002-2003: Projektudvikler hos Holgaard Arkitekter
  • 2002: Arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole, København

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156