23948sdkhjf

Legende lygter

Ishøj Kommune, Realdania og Arken har valgt det projekt, som skal blive til en helt ny kunststi fra Ishøj Station til kunstmuseet Arken. Stien kommer til at hedde Arkenwalk og bliver en flot kunstpark med finurlige røde lygter

En sen gåtur fra en S-togstation, gennem en mørk tunnel, et stille villakvarter og videre ud igennem en øde strandpark kan få de fleste til at kigge sig over skulderen en ekstra gang.

Men fra 2019 er der stor sandsynlighed for, at det er kunst og sjove lamper, man kigger efter, hvis gåturen er i Ishøj syd for København.

Kunststien Arkenwalk, der skal gå fra Ishøj Station til kunstmuseet Arken ved Ishøj Strand, bliver nemlig oplyst af en række lysskulpturer i form af knaldrøde, bøjede gadelamper, der skal stå som finurlige vejvisere langs hele ruten.

Find vej
Formålet med den 2,2 km lange sti Arkenwalk, der er et samarbejde mellem Ishøj Kommune, Realdania og kunstmuseet, er at binde Ishøj bedre sammen som natur- og kunstby.

Samtidig skal stien gøre det lettere for Arkens over 300.000 årlige gæster at finde fra stationen til kunstmuseet.

Kunststien er udviklet af billedkunstner Jeppe Hein, arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Creator Projects.

- Arkenwalk er et rigtig godt eksempel på landsskabsarkitektur og kunst, der finder sammen og skaber et samlet velfungerende hele. De sjove lygter er med til at skabe forundring og oplevelser, og samtidig sætter projektet på en fin måde fokus på klimadagsordenen, siger programchef Astrid Bruus Thomsen fra Realdania i en pressemeddelelse.

Hun bakkes op af museumsdirektør Christian Gether fra Arken, som kalder stien sansestimulerende.

- Jeppe Hein, som er internationalt anerkendt for blandt andet sine spektakulære udendørs installationer, har skabt et unikt identitetsskabende lokalmiljø, der

sprudler af leg og fællesskab, siger museumsdirektør Christian Gether. 
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.303