23948sdkhjf

Cowi skal projektere Danmarks første BRT

Syv Cowi-medarbejdere bliver nu en del af Aalborgs +Bus-sekretariat

Aalborg Kommune investerer med støtte fra Staten omkring en halv milliard kroner i et såkaldt BRT-system (Bus Rapid Transfer), der vil gøre det muligt for 25 meter lange busser at tilbagelægge en 12 kilometer lang Rute fra Væddeløbsbanen i Vest til Nyt Aalborg Universitetshospital i Øst på 32 minutter.

Ruten forventes i drift i 2023, og efter et ressourceudbud har Aalborg Kommune valgt Cowi til at bistå kommunen i projekteringen af anlægsprojektet, der bærer navnet +Bus.

Det betyder, at Aalborg Kommune her i september kan byde velkommen til syv nye medarbejdere fra Cowi.

Fakta om Aalborgs BRT

• BRT får 22 stationer fra Væddeløbsbanen i vest til Nyt Aalborg Universitetshospital i øst.

• BRT har sin egen kørebane og har altid prioritet i vejkryds, så hele ruten tager kun ca. 32 minutter at køre.

• BRT busserne har plads til 150-200 personer.

• Der er ca. 7,5 minutter mellem busserne.

• BRT busserne er op til 25 meter lange.

• BRT bussen er en miljøvenlig transportform.

• BRT forbindelsen forventes at åbne i 2023.

(Kilde: Aalborg Kommune)

- De seneste måneder har vi brugt på at skabe fundamentet for projektets gennemførelse, herunder er ansættelsen af de rigtige mennesker jo fuldstændig afgørende for projektets succes. Jeg er så tilfreds med, at vi allerede nu har det rigtige hold, så vi kan påbegynde projekteringen og kigge frem mod det første spadestik til foråret 2019, udtaler projektchef Helle Bøhl-Møller fra kommunens sekretariat i en pressemeddelelse.

Hos Cowi glæder direktør Peter Hostrup Rasmussen sig over at få muligheden for at være med til at gøre Danmarks første BRT-system til virkelighed.

- Vi trækker på solide erfaringer fra letbaneprojekterne i for eksempel Aarhus og Odense, og BRT kræver mange af de samme kompetencer og løsninger som en letbane, siger han.

Til oktober igangsættes udbuddet af anlægsarbejdet. Udbuddet handler i første omgang om at finde entreprenører, der prækvalificerer sig til at byde på de 13 anlægspakker og seks stationsforpladser, som sendes i udbud fra slutningen af året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172