23948sdkhjf

Ny totalentreprise: Carlsberg klar til endnu et højhus

Det bliver Arpe & Kjeldsholm A/S, der skal bygge det næste højhus i Carlsberg Byen.
Grønlunds Tårn bliver 50 meter højt og opføres i sammenhæng med Winge Hus, der bliver en femetagers karré ud mod Lagergade i den nordøstlige del af bydelen.

Byggeriet får et samlet bruttoareal på 14.187 kvadratmeter, fordelt med 4.500 kvadratmeter til bolig, 750 kvadratmeter til detailhandel, 6.850 kvadratmeter til kontorer og godt 2.000 kvadratmeter kælder. 

Arpe & Kjeldsholm er en af de entreprenører, der sætter et markant aftryk på udviklingen af den tidligere bryggerigrund. Virksomheden står blandt andet bag Krøyer Hus med 105 boliger, som fejrede rejsegilde i foråret, og virksomheden har siden slutningen af 2016 haft adresse i det nybyggede Humlehuset tæt på Carlsberg Station.

- Vi er meget glade for at indgå i endnu et interessant totalentrepriseforløb med Carlsberg Byen. Vi har været med fra starten i byggeriet af Carlsberg Byen, og det har været og er utrolig spændende at være en del af udviklingen af denne unikke bydel, siger direktør og partner Thomas Sørensen.

Han forventer, at byggeriet starter op i begyndelsen af 2019 med aflevering godt to år senere. 

Karréen og tårnets fem nederste etager kommer primært til at indeholde erhverv, mens tårnets øverste ni etager indrettes til boliger. I stueetagen vil der være udadvendte og aktive funktioner som restaurant og butik samt servicearealer.

Grønlunds Tårn er i øvrigt ikke det eneste højhusbyggeri, som Arpe & Kjeldsholm er involveret i. For tre uger siden blev virksomheden således valgt som rådgiver på det ligeledes 50 meter høje Tuxens Tårn sammen med C.F. Møller, MVRDV, Niras og Opland.

C.F. Møller og Niras er også med på det team, der skal bygge Grønlunds Tårn og Winge Hus. Der foreligger på nuværende tidspunkt ingen visualiseringer af det kommende byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173