23948sdkhjf

Fodbold i 7. sals højde: Københavnske arkitekter stabler boldbanerne

Hvad gør man, når man løber tør for plads til nye pladskrævende boldbaner og idrætsanlæg i den fortættede by?

Arkitektfirmaet Werk sig nu i debatten om byudviklingen i København ved at lancere en idé om at bygge sportstårne.

I stedet for at bruge store arealer til enkelte boldbane foreslår arkitekterne at placere fem, syv eller måske endnu flere multifunktionelle faciliteter oven på hinanden for på den måde at udnytte pladsen langt mere effektivt.

- Og kombinerer man de vertikale boldbaner med andre aktiviteter såsom nyttehaver og bydelsterrasser vil det være muligt at skabe nogle ganske enestående idræts- og aktivitetsmuligheder for alle byens borgere, siger Thomas Kock, der er kreativ direktør i Werk.

Han peger på, at København har en foreningsprocent, som er betydeligt lavere end i resten af landet. Derfor er det på høje tid at tænke ud af boksen, mener han:

- Hvorfor ikke udnytte Baneterrænet og Kødbyen på Vesterbro, Nørrebroparken og Metrostationsforpladserne på Nørrebro og hvorfor ikke udnytte mulighederne på Kalvebod brygge eller på de store åbne parkeringspladser i Ørestaden? Toftegårds Plads i Valby eller vandfladen i havnen er også oplagte muligheder for mere boldspil og idræt i byen, siger Thomas Kock.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156