23948sdkhjf

Stort lufthavnshotel: Bravida skal levere teknikken

Teknikentreprenøren lander ordre til et trecifret millionmbeløb

Ved Københavns Lufthavn opfører den norske hotelkonge Petter A Stordalen og hans Nordic Choice Hotels et nyt stort budgethotel til omkring 800 mio. kroner, og det bliver Bravida Danmark, der skal stå for de tekniske installationer.

Den store teknikentreprenør har indgået aftale med det norske entreprenørfirma Hent, der er totalentreprenør på hotelprojektet, om at levere den samlede teknikpakke på det 39.000 kvadratmeter store byggeri.

De to parter har indgået i alt tre kontrakter omfattende el, VVS, ventilation, sprinkler, køl, CTS og brandsikring. Den samlede ordresum løber op i et trecifret millionbeløb.

- Vi har været i dialog med Hent igennem længere tid, og det har været en rigtig god og konstruktiv proces. Det er med stor glæde, at vi nu har underskrevet en aftale, og jeg ser frem i mod, at vi for alvor kan komme i gang med leverancen i begyndelsen af 2019, siger regionsdirektør Søren Raun Frahm fra Bravida Danmarks Region Øst, der forventer at byggeriet vil give beskæftigelse til 30-50 medarbejdere.

619 værelser og stort konferencecenter
Comfort Copenhagen Airport Hotel opføres på Ellehammersvej ved Terminal 3, hvor Nordic Choice Hotels i forvejen driver full service-hotellet Clarion Hotel Copenhagen Airport på nabogrunden.

Comfort Hotel Copenhagen Airport bliver dets diametrale modsætning. Det er nemlig de budgetrejsende, som er i fokus, og sammen vil de to hoteller kunne henvende sig til alle målgrupper – direkte ved Københavns Lufthavn.

De 619 værelser er fordelt mellem tre fløje, som arkitekterne fra Kullegaard har placeret ’svævende’ oven på et 3.000 kvadratmeter stort og søjlefrit konferencecenter. Højden på fløjene – henholdsvis 12, 12 og 11 etager – defineres ud fra flyenes nedre indflyvningsgrænse til lufthavnen.

Med det store kongresområde, der bærer arbejdsnavnet ”Hangaren”, er ambitionen at lokke flere internationale kongresser og møder til stedet.

Det er ikke uvant for Bravida Danmark at beskæftige sig med hotelbyggeri. Bravida Danmark står blandt andet for den omfattende tekniske entreprise på det nye 4-stjernede konference- og forretningshotel Alsik i Sønderborg, der efter planen skal åbne i 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187