23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Fradrag burde ikke være nødvendigt

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Der har været godt gang i udskiftningen af vinduer, døre og nye køkkener i de danske boliger via Boligjobordningen siden 2015.

En ny opgørelse fra Skatteministeriet viser, at Boligjobordningen er blevet indberettet på omkring 1,4 mio. årsopgørelser i årene 2015 til 2017 svarende til fradrag for omkring 11 mia. kr.

Håndværksarbejderne, der har ligget til grund for fradragene, har uden tvivl skæppet godt på bundlinjen hos ikke mindst de mindre håndværksvirksomheder.

Men som vi tidligere har påpeget på denne plads, kan man spørge, om Boligjobordningen fortsat har sin berettigelse.

Under finanskrisen var det en god driver til at skabe aktivitet i bygge- og anlægsbranchen. Samtidig har eksempelvis malerbranchen påpeget, at Boligjobordningen har reduceret det sorte arbejde inden for malerfaget. Men ingen undersøgelser har vel endnu entydigt givet et svar på, hvor meget det sorte arbejde er blevet begrænset som følge af ordningen.

I en tid med generel fremgang i byggeriet, og hvor virksomhederne skriger efter kvalificeret arbejdskraft for bare at kunne klare de opgaver, som er i ordrebogen, er det imidlertid svært at se, hvorfor bygge- og anlægsbranchen fortsat skal være en branche på støtten.

Støtteordninger som Boligjobordningen havde helt klart sin berettigelse under finanskrisen. Men i den nuværende økonomiske situation skal staten ikke nødvendigvis være med til at drive en overophedning frem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112