23948sdkhjf

BIG som kunstnermagnet

Der kan være stor kunst i arkitektur og funktionel arkitektur gemt i et kunstværk. Det vil den københavnske Kunsthal Charlottenborg fortælle med tegnestuen BIG i en hovedrolle

At arkitektvirksomheder også skaber kunst er en vigtig del af mange arkitekters selvforståelse.

Og måske medvirkende til dansk arkitekturs store internationale popularitet i disse år.

Nu bliver flere værker og projekter fra en af Danmarks mest anerkendte - og meget internationale - tegnestuer, BIG, udstillet på den helt store kunstscene.

Det sker på Kunsthal Charlottenborg på Kongens Nytorv i København, hvis udstilling "BIG ART" er den hidtil mest ambitiøse og omfangsrige af samtidskunst i stor skala.

Afgørende øjeblikke
Udstillingen viser fra 21. september kunst integreret i arkitektur, skabt til Bjarke Ingels Groups arkitektur over hele verden.

- Vores kreative samarbejder med kunstnere fra hele verden har været nogle af de mest betydningsfulde øjeblikke i vores arkitektoniske eventyr, og vi ønsker at fejre dem. På udstillingen kan de besøgende opleve installationerne i den skala, som de er tiltænkt at blive set, siger arkitekt og stiftende partner Bjarke Ingels i en pressemeddelelse i forbindelse med udstillingen.

Publikum vil med andre ord få smagsprøver på kunstens rolle i den arkitektoniske, sociale, miljømæssige, politiske og æstetiske dagsorden i bygnings- og byrumsprojekterne.

Sydfløjen bliver omdannet
Udstillingens titel skal forstås på to måder: at alle kunstnerne er kurateret ud fra deres samarbejde med tegnestuen BIG, og at der er tale om kunst i stor skala, hvor værkerne vil blive vist i den størrelse på kunsthallen som de oprindeligt er tænkt til bygninger og byrum.

Kunsthal Charlottenborgs 1.000 kvm store sydfløj bliver omdannet til arkitektoniske miljøer, hvor man kan opleve virksomhedens samarbejder med nogle af verdens mest anerkendte samtidskunstnere.

Blandt kunstnerne i sydfløjen er Ai Weiwei, AKassen, Andrew Zuckerman, Benoit Maire, Douglas Coupland, HuskMitNavn, Jeppe Hein, John Kørner, Julie Edel Hardenberg, Lars von Trier, Peter Funch, Snarkitecture, Superflex og Tomas Saraceno.

Designere og opfindere
Bjarke Ingels Group består af en blanding af arkitekter, designere, urbanister, landskabsarkitekter, indretnings- og produktdesignere, forskere og opfindere, og arkitekturen bliver til efter en analyse af udvikling og ændringer i det moderne liv.

BIG integrerer multikulturel udveksling og kommunikationsteknologier i byudvikling, "og arbejder med pragmatisk utopisk arkitektur, der søger at blande konventionelle ingredienser som fritid, arbejde, parkering og shopping med kunst og filosofi", som museet fortæller forud for udstillingen.

Udstillingen

  • BIG ART – samtidskunst i stor skala i Bjarke Ingels Groups arkitektur
  • Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, København
  • Fra 21. september til 13. januar 2019
  • Fernisering: 20. september 2018, kl. 18.
  • Udstillingen er kurateret af Michael Thouber og støttet af Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond og Statens Kunstfond.

Læs mere om: big
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282