23948sdkhjf

PFA storopkøber ejendomme i Tyskland

Pensionskassen har investeret 6,6 mia. kr. i en kommerciel bygning og 33 beboelsesejendomme i flere større tyske byer

6,6 mia. kroner. Det beløb har PFA netop investeret i en række ejendomme i Tyskland.

Sælger er Industria Wohnen, og der er tale om cirka 250.000 kvm i form af en kommerciel bygning og 33 beboelsesejendomme med flere end 3.700 boligenheder, som PFA overtager ved udgangen af året.

Ejendommene er spredt over 15 forskellige lokationer i Tyskland - herunder byer som Berlin, Düsseldorf og München.

Investeringen sker som led i PFA’s fokus på at øge andelen af udenlandske ejendomsinvesteringer i sin portefølje markant frem mod 2022.

- Med den volumen, vi gerne vil investere, er det urealistisk at investere i Danmark alene, siger ejendomsdirektør i PFA, Michael Bruhn, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Med til strategien hører også ønsket om at fordele risiko, supplerer han og påpeger, at det ikke er sådan, at der ikke bliver investeret i ejendomme i Danmark.

De seneste fem år har PFA fordoblet sine ejendomsinvesteringer herhjemme til en portefølje på i dag cirka 30 mia. kr., fortæller han.

Dertil kommer cirka 30 mia. kroner i udlandet, supplerer han.

Største enkeltinvestering
De 6,6 mia. kroner, som PFA netop har investeret i Tyskland, er den største enkeltinvestering for PFA Ejendomme nogensinde og blandt de største i PFA generelt.

Om Tyskland fortæller Michael Bruhn:

- Tyske boliger er efter vores vurdering nogle af de mest lavrisikoinvesteringer, der kan gøres.

Han henviser til, at det tyske ejendomsmarked i stigende grad er præget af et begrænset udbud og en meget høj efterspørgsel inden for både bolig og erhvervsejendomme og fremhæver, at flere pensionspenge i disse år ledes ind i ejendomsinvesteringer og alternative investeringer - blandt andet som følge af det lave afkast på obligationer.

Opkøbet af de tyske ejendomme er blevet gennemført i samarbejde med Domicil Real Estate GmbH, og ejendommene indeholder udviklingsmuligheder for næsten 1 mia. kr.

- Der er 50.000 kvm byggemulighed, som vi vil forfølge de næste par år, fortæller Michael Bruhn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103