23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Det går jo ganske godt - eller..?

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Det er måske en anelse for kæk overskrift, der er valgt til dette skriv. Men ser man bort fra, at konkurstallene ikke ligefrem har været med bygge- og anlægsbranchen de seneste måneder, viser flere analyser, at ikke bare dansk erhvervsliv, men også bygge- og anlægsvirksomheder er inde i lidt af en optur.

Senest viser en analyse fra SMVdanmark, at konjunkturerne er opadgående, selvom den helt store hurdle - mangel på arbejdskraft - volder virksomhederne problemer.

Og det er nok her, at virksomheder, fagbevægelsen og landspolitikerne bør have et vågent øje, hvis ikke det opsving, som ses i øjeblikket, skal gå fløjten.

Formanden for Byggegruppen i fagforbundet 3F, Kim Lind Larsen, afviste i et læserbrev her i avisen i sidste uge, at der er behov for flere reformer for at skaffe flere ansatte. I stedet handler det om arbejdsmiljø, så langt flere kan blive i arbejde frem for at blive slidt ned. Og så skal langt flere ledige og lærlinge bringes i spil i stedet for at skaffe flere udenlandske ansatte.

Selvfølgelig skal langt flere bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet frem for at gå på en tidlig førtidspension på grund af nedslidning. Men skal bygge- og anlægsvirksomhederne kunne klare sig i den fremtidige kamp om opgaverne, kræver det også langt mere faglært arbejdskraft. Derfor er det nødvendigt, at der for alvor gøres noget for at tiltrække lærlinge til faget.

For det går jo ganske godt lige nu, men er der ingen faglærte, rammer det virksomhederne som en boomerang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094