23948sdkhjf

Grønttorvet indvier ny parkeringskælder under park

I det sydlige Valby er der fart på nybyggerierne. Den største er omdannelsen af det gamle engros-grønttorv til den nye bydel Grønttorvet, der med 2.300 boliger skaber nyt liv til det tidligere industriområde. 478 familier er allerede flyttet ind, mens 72 nye familier flytter ind den 1. september.

Der har været rift om pladserne. Derfor var der stor glæde over åbningen af den nyetablerede parkeringskælder, der har plads til 383 biler fordelt på leje og eje. Den store parkeringskælder er placeret under Grønttorvsparkens kommende plantage, der blandt andet består af spiselige buske og 250 frugttræer.

- Det er fantastisk, parkeringskælderen nu er klar. Jeg har glædet mig til den var klar, da det er lettere at parkere, ligesom jeg får bilen tættere på hjemmet. Jeg glæder mig samtidig til at se parken, når den er opført, fortæller Catrine Eisenreich, der var en af de fremmødte beboere.

Mere grønt til København
Parkeringskælderen er placeret under den 23.000 kvm store Grønttorvspark, der bliver bydelens hjerte og samlingspunkt. Den centrale beliggenhed midt på Grønttorvet er med til at få bilerne væk fra veje og kantsten. Det skaber større sikkerhed for de yngste beboere og giver plads til flere grønne områder.

- På Grønttorvet har vi fokus på mennesker og grønne værdier. Derfor har vi i masterplanen lagt vægt på at skabe bedre byrum og parkering af bilerne i kældre, så de grønne og sanselige indtryk fremmes, siger Hans-Bo Hyldig, der er administrerende direktør for projektudvikleren FB Gruppen, og fortsætter:

- Oprindeligt var det planen at opføre parkeringshuse på området, men parkeringshuse er døde huse og skaber ikke det miljø og fællesskab, som vi fra FB Gruppen forsøger at fremme. Derfor valgte vi den dyre løsning – at bygge nedad og dermed optimere de grønne områder.

Beboerne var inviteret med til indvielsen af parkeringskælderen, der blev markeret med dannebrogsflag og grønne balloner. Indvielsen sluttede ceremonielt ved, at en miljøvenlig Renault Zoe elbil som den første brød det røde bånd og officielt åbnede den nye parkeringskælder.

Parkeringskælderens areal svarer til ca. 1,3 fodboldbaner, og i forbindelse med udgravningen blev 140.000 ton jord kørt væk. Etableringen af parkeringskælderen gik i gang i starten af året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157