23948sdkhjf

Bryggens bæredygtige boliger når milepæl

78 bæredygtige boliger er stærkt undervejs på Islands Brygge i København

Castor er navnet på tredje etape af et stort projekt på i alt 500 bæredygtige boliger på Islands Brygge, som PensionDanmark er i færd med at opføre. Tredje etape er nu så vidt, at entreprenøren NCC om få dage kan holdes rejsegilde på byggeriet den 13. august.

- Det bliver boliger med meget høje standarder for miljørigtige kvalitetsmaterialer, indeklima, energibesparelse og fællesskab i åbne gårdmiljøer. De får dertil en imponerende udsigt og en af de bedste beliggenheder i København. Der er stor købsinteresse for kvalitetsboliger med lave vedligeholdelsesomkostninger, og vi forventer derfor et godt afkast til vores medlemmer fra denne investering, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

Castors 78 ejerlejligheder og de tilhørende erhvervslejemål forventes at stå klar til indflytning i maj 2019. PensionDanmark opfører i alt over 500 bæredygtige boliger fordelt på fem byggefelter på Islands Brygges havnefront.

Fakta om Castor

  • 78 ejerboliger fra 76 til 256 m2
  • Ejendommen er på 10.690 m2 og hertil 5.090 m2 kælder
  • 1 stor dagligvarebutik
  • 7 øvrige butikslejemål á ca. 100 m2 til café, restaurant og specialbutikker mv.
  • Kælder bruges til parkering for biler og cykler samt depotrum til boliger og butikker.
  • Bygherre: PensionDanmark
  • Totalentreprenør: NCC Danmark
  • Arkitekt: Henning Larsen Architects

- Vi er stolte og glade for igen at arbejde sammen med PensionDanmark, for hvem certificering af bæredygtighed på højt niveau er en klar prioritet, siger Palle Bjerre Rasmussen, direktør for NCC Building, i en pressemeddelelse.

Attraktiv beliggenhed
Ligesom PensionDanmarks første to boligprojekter på HavneBryggen, Polaris og Pollux, bliver Castor opført direkte mod havnefronten, så de kommende beboere flytter ind i en stærk attraktion i lokalområdet med imponerende udsigt over vandet fra lejligheder, altaner og tagterrasser.

Der er let adgang til havnebade, indkøb og metrostation. Castor bliver bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld med fokus på blandt andet kvalitet, et sundt indeklima og med fleksibelt antal værelser i den enkelte lejlighed, så boligen kan følge med en families udvikling over tid.

- Sådan en certificering er ikke bare et stykke papir, men en garanti for, at bygningen lever op til en lang række krav til bæredygtigt byggeri, som også kommer beboerne til gode i form af blandt andet store vinduesarealer og lavt energiforbrug, siger Palle Bjerre Rasmussen.
Sigh

Om PensionDanmark

PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 713.000 medlemmer beskæftiget i 26.000 private og offentlige virksomheder.
PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. Præmieindtægterne udgjorde 13,6 mia. kr. i 2017. Balancen har rundet 239 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141