23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kom op på den digitale hest

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Det skorter ikke ligefrem på digitale muligheder for bygge- og anlægsvirksomhederne.

Brugen af eksempelvis droner, robotter og 3D-print bruges allerede af en lang række af virksomheder. Men langt fra nok.

For mens eksempelvis fire ud af fem arkitekt- og rådgivningsvirksomheder bruger mindst en teknologi i det daglige arbejde, er det blot en tredjedel blandt entreprenører og håndværkere, fremgår det af en undersøgelse fra Teknologisk Insitut.

Det er langt fra nok.

For teknologierne er kommet for at blive, og jo før virksomhederne tager dem til sig, jo længere fremme i konkurrencen om de fremtidige opgaver vil de ligge.

For de nye teknologier vinder kraftigt frem. Eksempelvis blev Kirk Kapitals netop indviede nye domicil på Vejle Havn som det første byggeri i Danmark opført med støbeforme udskåret af en robot på baggrund af en 3D-model. Det åbner jo op for helt nye muligheder inden for dansk byggeri.

Men det kræver så også, at virksomhederne tager de nye teknologier til sig og kommer op på den digitale hest. For de kommer ikke langt ved at negligere teknologierne og lade som om, de ikke er der.

Arkitekt- og rådgivningsbranchen er allerede langt i brugen af teknologierne. Det vil uden tvivl influere på bygherrerne også. Og kan bygge- og anlægsvirksomhederne ikke hamle op med de digitale krav til kommende, byggerier sakker de bagud i konkurrencen.

Derfor skal de digitale teknologier for alvor ind i det daglige arbejde. Jo før jo bedre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219