23948sdkhjf

Flere klager over københavnske byggesagsgebyrer

Knap seks gange så mange har i 2017 klaget over det upopulære gebyr end i 2014. Flere politikere vil nu have sagerne set efter i sømmene

Antallet af klager over Københavns Kommunes byggesagsgebyrer er eksploderet.

Det viser en opgørelse, som avisen B.T. har fået fra Københavns Kommune over antallet af gebyrklager fra 2014 til 2017. Opgørelsen viser, at der i 2014 var 50 klager om året, mens tallet i 2017 var steget til 277.

Derfor vil den konservative gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Jakob Næsager, have alle byggesager gennemgået.

- Gebyrerne skal gennemgås grundigt både fremadrettet og bagudrettet, og jeg mener, at hver en krone, der er opkrævet for meget, skal betales tilbage. Det er muligt, at det er et stort arbejde, men det skal gøres, siger han til B.T.

Et udsagn, der bliver bakket op af de radikale i Borgerrepræsentationen.

Kritiske naboer
Ifølge avisen er der ikke noget, der tyder på, at problemet med gebyrklager bliver mindre i 2018. Opgørelsen fra forvaltningen viser, at der i de fire første måneder af 2018 er kommet 117 klager. Det tilsvarende tal for de fire første måneder af 2017 var 58.

Centerchefen i Center for Bygninger i Københavns Kommune, Rikke Sønderriis, skyder i B.T. delvis skylden for det stigende antal gebyrklager på Folketinget.

- I København har vi oplevet et stigende antal klager, siden Folketinget ændrede reglerne, så vi ikke længere måtte opkræve byggesagsgebyrer på baggrund af byggeriets størrelse, men i stedet for skulle opkræve efter antallet af timer brugt på sagsbehandlingen. Det betyder, at for eksempel kritiske naboer eller nyansatte, urutinerede medarbejdere kan fordyre et byggesagsgebyr. Derfor kan sager, der kan forekomme ens, resultere i helt forskellige gebyrer. Det oplever mange med god ret som uretfærdigt. Men vi skal følge de nationale regler, siger hun i et skriftligt svar til avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11