23948sdkhjf

Fængslende konferencer i Horsens

Kulturinstitutionen Fængslet i Horsens udvider med en ny kultur- og konferencesal

Siden Horsens Statsfængsel lukkede i 2006 og genåbnede i 2012 som kulturinstitutionen Fængslet, er det på rekordtid lykkedes at transformere en lukket verden til en åben oplevelsesvirksomhed.

Et sted, der byder på både overnatning, café, et prisbelønnet fængselsmuseum, iværksætteri og erhvervsudlejning, mange forskellige former for koncerter og arrangementer, kunst- og kulturfestivaler og erhvervskonferencer.

Nu Fængslets nye konferencefaciliteter - der er støttet af A.P. Møller Fonden, Realdania og den lokale Familien Hede Nielsens Fond - får byen en række nye muligheder.

- Fængslets rå og historiske rammer giver unikke muligheder, som ikke findes andre steder i Danmark. For at forløse det potentiale er det nødvendigt at fortsætte udviklingen af den gamle bygning, og det gør vi ved at føje nyt til gammelt og i bogstavelig forstand åbne det massive bygningskompleks op. Gennem et helt unikt arkitektonisk greb skaber projektet et helt nyt rum, der inviterer det store kultur- og erhvervspublikum inden for til en bred vifte af oplevelser, siger Henning Nørbæk, der er formand for fonden Fængslet, i en pressemeddelelse.

Vestsalen
Vestsalen bliver på cirka 1.200 kvm og kan rumme op imod 1.300-1.400 gæster.
Størrelsen er således sammenlignelig med regionale spillesteder som Vega i København og findes ikke i dag i Horsens-området. Salen er meget fleksibel og kan også deles op i to, så den er anvendelig til en bred vifte af arrangementer lige fra koncerter til møder for mindre grupper.

1.400 gæster
Det nye projekt hedder Vestsalen - et nyt kultur- og konferencecenter, der kan rumme op til 1.400 stående gæster og huse blandt andet koncerter og arrangementer.

Helt konkret sker etableringen af salen ved, at facaden i Fængslets vestlige fløj åbnes op, og en boks med et stort multianvendeligt rum skydes ind. Denne boks er designet i et moderne formsprog og materialer, der bidrager til et meget originalt og åbent udtryk, der understøtter transformationen af det tidligere statsfængsel fra lukket til åbent, sådan som det har været tanken med den hidtidige udvikling af stedet.

A.P. Møller Fonden bidrager til Vestsalen med 40 mio. kr., og Realdania har samlet støttet forundersøgelser og etableringen af den nye sal med 40 mio. kr.

- I Horsens har man med stor dygtighed brugt forvandlingen fra et lukket fængsel til en åben og mangfoldig kulturinstitution til at styrke byen. Vestsalen vil blive et væsentligt bidrag til den fortsatte udvikling af Fængslet og betyde en række nye muligheder for Horsens, udtaler direktør i A.P. Møller Fonden Henrik Tvarnø.

Adm. direktør i Realdania Jesper Nygård fremhæver, at Fængslet er et helt særligt sted med et særligt potentiale.

- Med Fængslet har man i historiske rammer med en helt særlig fortælling skabt en nutidig kulturinstitution og en central dynamo for området. siger Jesper Nygård.

Ud over Realdania og A.P. Møller Fonden bidrager den lokale Familien Hede Nielsens Fond med 3 mio. kr. til lys- og lydudstyr til Vestsalen. brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187