23948sdkhjf

Flere byggevirksomheder går konkurs

Hver eneste uge har 18 bygge- og anlægsvirksomheder drejet nøglen om i den første halvdel af 2018

85 virksomheder fra bygge- og anlægsbranchen gik konkurs i juni.

Det samlede antal konkurser i branchen når dermed op på 468 i første halvår af 2018, hvilket er en stigning på 28 procent i sammenligning med den tilsvarende periode sidste år.

Konkurstallet svarer til, at 18 byggevirksomheder har drejet nøglen om hver uge hele året ind til nu.

- Det er ikke rar læsning, når man ser på omfanget af konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det vidner om en branche, hvor der selv i gode tider er kamp om opgaverne, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri, i en kommentar til tallene fra Danmarks Statistik. 

Positive elementer
De 468 konkurser er det næsthøjeste antal i første halvår siden 2011, hvor tallene før bygge- og anlægsbranchen første gang blev opgjort - kun overgået af 492 konkurser i første halvår af 2016. Stigningen kommer i en tid, hvor flere byggevirksomheder ellers melder om både bugnende ordrebøger og rekordstore bundlinjer. En nærmere granskning af tallene viser da også, at en stigende andel af de konkursramte virksomheder ikke har nogen ansatte samt en omsætning på under 1 million kroner.

- Der er heldigvis positive elementer i tallene. Gennem de seneste år har der været en større del af konkurserne, som rammer virksomheder uden den store aktivitet. Det er rigtigt positivt, da der så er færre medarbejdere, der bliver ramt af konkurserne. Konkurstallene ser derfor værre ud, end de egentlig er, siger Andreas Fernstrøm.

2,5 tabte job per konkurs
Danmarks Statistik opgør ikke konkurser i aktive virksomheder samt antal tabte job på brancheniveau.

Men for hele erhvervslivet gælder, at kun 43 procent af de konkursramte virksomheder i år har været aktive.

Samtidig er det værd at bemærke, at de 1.909 konkurser i årets første fire måneder for hele erhvervslivet har kostet 4.790 job.

Det svarer til 2,5 tabte job per konkurs i erhvervslivet generelt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109