23948sdkhjf

Kuldsejlet byprojekt i ny modvind

Flere grundejere taler nu med Frederikssund Kommune om at sælge grundene i Vinge tilbage til kommunen

De skulle egentlig have bygget drømmehusene i kommunens visionære byudviklingsprojekt, men nu er ejerne til 13 grunde i Vinge i dialog om at sælge deres grunde tilbage til Frederikssund Kommune, skriver P4 København.

Det sker efter, at de store visioner for Vinge Centrum kollapsede i vinter, da kommunen og investorerne ikke kunne blive enige om en endelig aftale, og kontrakten faldt til jorden.

Sidenhen har kommunens politikere åbnet op for, at grundejere, der alligevel ikke tror på drømmen om Vinge, kan sælge deres grund tilbage til kommunen. Og det er flere altså nu interesseret i.

Det gælder blandt andre André Wilhelmsen, direktør for AW Ejendomsinvest, som i 2015 investerede 32 millioner kroner i 18 rækkehusgrunde i Vinge.

- De forudsætninger, vi købte de her grunde på i 2015, er overhovedet ikke blevet opfyldt. Det er et andet tempo end det, som vi troede, og den tålmodighed, økonomi og tidshorisont, har vi ikke, siger André Wilhelmsen til DR P4 København.

AW Ejendomsinvest har bygget rækkehuse på ni af de 18 grunde, men husene kan ikke sælges, så derfor bliver de nu lejet ud. André Wilhelmsen ønsker at komme af med de resterende grunde, for den store drøm om at udvikle Vinge ser anderledes ud nu:

- Det bliver jo sådan noget helt almindeligt byduvikling, hvor man udstykker nogle småparceller hist og pist, ligesom man gør i andre byer. Vi har stoppet vores interesse i Vinge og vores udvikling af Vinge, siger André Wilhelmsen til DR P4 København.

AW Ejendomsinvest har fået tilsagn fra Frederikssund kommune om, at den køber de ni rækkehusgrunde tilbage.

Selvom flere altså overvejer eller har besluttet sig for at sælge deres Vinge-investering tilbage til Frederikssund kommune, så giver det ikke anledning til bekymring hos kommunen. For når kommunen selv har åbnet for muligheden for tilbagesalg, er det ikke så overraskende, at der er interesse for det, siger Frederikssunds tekniske direktør Kristian Nabe-Nielsen:

- Jeg tænker, at man som borger selvfølgelig oplever, at Vinge har været ude i et stormvejr. Nu er vi tilbage på rette kurs, men det er klart, at man som lille familie, der har investeret i en grund, har nogle drømme og forventninger, som nu kommer til at tage lidt længere tid, og det ændrer selvfølgelig billedet, siger Kristian Nabe-Nielsen til DR P4 København.

Direktøren er bevidst om, at tilbagesalgene kan skabe et rygte om, at der er nogle, der ikke tror på projektet, men omvendt mener han, at kommunens villighed til at tilbagekøbe grunde understreger den store tro på projektet Vinge.

- Vi er fortsat af den fulde overbevisning, at Vinge er i fuld fremdrift og nok skal lykkes, siger Kristian Nabe-Nielsen til DR P4 København.

Samtidig med, at ejerne til 13 grunde, har besluttet sig for eller overvejer et tilbagesalg, så er der én grund og fire rækkehuse til salg på boligsiden Boliga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141