23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Erhvervslivet lever bedst med få regler

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Harmonisering af regler er en af hjørnestenene i EU-samarbejdet, hvor det skal være så let som muligt for virksomhederne at afsætte deres varer i EU-landene.

Det opleves bare ikke sådan altid, og derfor er tankerne om et fælles nordisk byggereglement begyndt at røre på sig hos visse dele af de danske byggevareleverandører, så det bliver nemmere at afsætte deres varer i de nordiske lande.

Til trods for at både Sverige og Finland, som begge er medlemmer af EU, er åbne for idéen, så har transport-, bygnings- og boligminster Ole Birk Olesen (LA) allerede skrottet idéen. Regeringen vil hellere følge EU-sporet med fokus på harmonisering af standarder.

Det er da også en fornuftig tanke, at man i det mindste i de nordiske lande kan skabe et fælles byggereglement. For det er omkostningstungt og en kæmpe administrativ byrde, hvis virksomhederne, hver gang de skal til et nyt land, skal igennem nationale test af deres produkter. Det burde kunne laves bedre.

Men det lyder alligevel fornuftigt, at regeringen vælger EU-vejen. For det gælder trods alt om at have så få regler på området som muligt. Og det er derfor bedre, at regeringen arbejder for mere harmonisering på EU-plan frem for at lave fælles nordiske regler, som måske i sidste ende kan blive overtrumfet af EU-regler alligevel.

Derfor skal der selvfølgelig også arbejdes for, at der sker en EU-harmonisering. Hvis ikke kan det skabe mere bøvl for virksomhederne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11