23948sdkhjf

Troldtekt-lofter til 40 fynske DGNB-rækkehuse

Et indeklima i top og en miljøbelastning i bund er centralt for byggeprojektet Lensmarken i Årslev med 40 almene boliger, som boligorganisationen Civica er bygherre på.

Boligerne er opført som rækkehuse i et og halvandet plan. Udvendigt er bygningerne beklædt med træ, i en kombination af traditionel bræddebeklædning og en åben listebeklædning.

- Oprindeligt havde vi også indvendigt projekteret med trælistelofter. Men i samarbejde med vores totalentreprenør, Hans Jørgensensen & Søn, valgte vi i stedet akustiklofter fra Troldtekt, siger projekteringsleder Anders Gottfred Petersen fra Erik Arkitekter, der har tegnet boligerne.

Point til DGNB-certificering
Byggeriet bliver DGNB-certificeret, og derfor skal alle aspekter af bæredygtighed ved byggeriet dokumenteres grundigt undervejs ud fra blandt andet sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Her er opgaven blevet lettere af, at Troldtekt har udarbejdet en miljøvaredeklaration (EPD), der gør det gennemskueligt for projektets DGNB-rådgiver, Niras, at vurdere produktets miljøpåvirkning.    

- Hele vores forretningsstrategi er bygget op omkring Cradle to Cradle og cirkulær økonomi. Derfor har vi også gjort meget ud af at have dokumentationen på plads, så det er attraktivt at vælge vores produkter til bæredygtigt byggeri – og så det er så nemt som muligt at indregne Troldtekt i en DGNB-certificering, siger Peer Leth, administrerende direktør hos Troldtekt.

De nye boliger står klar til indflytning 2. juli 2018

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11