23948sdkhjf

Brøndum-chef trækker sig efter millionoverskud

Teknikentreprenøren kan fremvise sorte tal for første gang i fire år. Dermed har topchefen fuldført sin mission

Efter flere år med røde tal på bundlinjen tjener Brøndum-koncernen fra Viborg penge igen og kommer ud med et overskud på 13 mio. kr. før skat i 2017/18.

I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet er det samtidig kommet frem, at adm. direktør Jes G. Jensen, der kom til koncernen i 2015, har valgt at opsige sin stilling.

- Jes Jensens opsigelse og fratræden var forventet og er dermed helt uden dramatik. Det er således aftalt, at Jes Jensen fortsætter som adm. direktør, indtil hans efterfølger er på plads, oplyser bestyrelsesformand Torben Bjerre-Madsen i en pressemeddelelse.

Begrundelsen er, at Jes Jensen med overskuddet har gennemført missionen med at få vendt underskudsforretningen.

- Helt fra start har det været en fælles forståelse, at Jes’ opgave var at få Brøndum i sorte tal. Med 2017/18 regnskabet lukket og godkendt, kan vi konstatere, at der er positiv bundlinje i alle koncernselskaber, og dermed er Jes’ definerede opgave løst. Det har ikke været en let opgave, for turnaround’en er gennemført i et uhyre konkurrencepræget marked med pressede marginer. Jes har sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne leveret en imponerende indsats, og tallene dokumenterer, at det er lykkedes at gennemføre store interne forandringer uden at miste fokus og momen-tum på markedet, konstaterer Torben Bjerre-Madsen.

Det ventes, at en afløser vil være på plads senere på året.

Alle selskaber i plus
Med et overskud før skat på 13,2 mio. kr. i regnskabsåret 2017/2018 mod et underskud på 12,6 mio. kr. i 2016/17 lægger  Brøndum Holding A/S for alvor afstand til den stribe mere eller mindre utilfredsstillende resultater, som har præget koncernen gennem en årrække.

- Vi havde forventet at nå sorte tal i 2017/18, og det nåede vi. Så resultatet er absolut tilfredsstillende, og det er i særdeleshed tilfredsstillende, at resultatet er både solidt og bredt forankret på tværs af koncernselskaberne, siger adm. direktør Jes Jensen.

Brøndum-koncernen består af flere selskaber, hvoraf teknikentreprenøren Brøndum A/S er den største. 

- Den målrettede indsats, der er gennemført over de sidste to år, har sat sig positive spor på tværs af hele koncernen, og alle koncernens selskaber bidrager med sorte tal. Især Brøndum A/S har tidligere været et problembarn, men også her er der nu sorte tal, konstaterer bestyrelsesformand Torben Bjerre-Madsen.

Resultatet kan tilskrives både interne og eksterne faktorer, lyder forklaringen. 

- Ledelsen med Jes i spidsen har forstået at udnytte det høje aktivitetsniveau, som er i byggeriet, og konvertere det til overskud og lønsom vækst. Nettoomsætningen er således steget med knap 15 procent i forhold til regnskabsåret 2016/17. Så på trods af de udfordringer, Brøndum-koncernen har haft over de senere år, er det lykkedes os at bevare markedets tillid, siger Torben Bjerre-Madsen.

Samme indtjening næste år
Brøndum har haft fokus på en tværgående tilpasning og fintuning af de forskellige forretningsområder.

- Projektsiden udvikler sig positivt, og inden for serviceydelser har vi oplevet betydelig vækst, siger Jes Jensen og uddyber.

- Vi er en landsdækkende virksomhed, men vi har gennem de sidste år intensiveret vores lokale indsats på prioriterede lokaliteter, bl.a. gennem etablering af afdelinger i Randers, Middelfart og på Lolland Falster.

Den succesfulde turnaround har også sat sig spor i større effektivitet og produktivitet på tværs af organisationen. Væksten på knap 15 procent er således realiseret og håndteret, selv om det gennemsnitligt antal medarbejdere er reduceret fra 443 til 424.

Forventningen til det igangværende regnskabsår er en fortsat positiv udvikling.
- Vi skal videre. For 2018/19 er målet fortsat udbygning af vores organisation og markedsposition, som gerne skulle konverteres til et resultat og en bundlinje, som er på niveau med 2017/18, siger Torben Bjerre-Madsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11