23948sdkhjf

GPS og DNA-mærkning skal stoppe tyve

Nyt initiativ fra Dansk Byggeri skal gøre det sværere at stjæle fra varebiler og byggepladser

Tyve går i stigende grad på rov efter værdifuldt værktøj eller byggematerialer, hvilket både er et tab for den enkelte virksomhed, mens det koster samfundet mange penge.

Tal fra Byggeriets Forsikringsservice, som er en del af Gjensidige Forsikring, viser en stigning i omfanget af tyveri fra varebiler på 81 pct. fra 2016 til 2017.

Derfor skyder Dansk Byggeri nu en kampagne i gang for at få bugt med problemet.

- Vi er for at sige det lige ud godt og grundigt trætte af de omfattende tyverier fra varebiler og byggepladser, siger direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri.

Han vurderer, at omfanget af tyveri fra bygge- og anlægsbranchen udgør godt 500 mio. kr. årligt.

Med kampagnen Stop Tyven vil Dansk Byggeri derfor ved hjælp af en sikringspakke med GPS-udstyr og DNA-mærkning sætte en stopper for tyvenes hærgen i varebiler og på byggepladser.

- Og for at gøre det endnu mere attraktivt for håndværkere og entreprenører at sikre deres biler og byggepladser med sikringspakken, så er der ingen selvrisiko på den tilknyttede forsikring, hvis uheldet alligevel er ude, fremhæver Michael H. Nielsen.

Stærkt stigende problem
Ud over udgifter til erstatning og udbedring af skader, skal der ifølge Michael H. Nielsen tillægges omkostninger, som de skadelidte ikke kan få dækket.

Det gælder for eksempel den tid, det tager at købe nyt værktøj, selvrisiko, tabt arbejdstid hos ansatte, der ikke kan arbejde, fordi de mangler værktøj samt tid ved indberetning af skader. Hertil kommer de gener, som byggeriets kunder oplever, når der ikke kan produceres.

Det gør alt sammen, at omkostningerne for den enkelte virksomhed bliver ganske omfattende.

Udviklingen skal vendes
- Vi har fra vores medlemmer hørt meget om problemet med tyveri gennem flere år. Nu bliver vi nødt til at handle og tage kampen op mod tyvene, der tilsyneladende ser varebiler og byggepladser som et tag-selv-bord. Det er baggrunden for initiativet Stop Tyven, forklarer Michael H. Nielsen.

For at komme problemet til livs har Dansk Byggeri allieret sig med sin forsikringspartner - Byggeriets Forsikringsservice - og sikkerhedsrådgivningsfirmaet yourCompany. Ejer af firmaet yourCompany, Christian Pejtersen, har 14 års erfaring med at bekæmpe tyveri og svind i blandt andet i bygge- og anlægsbranchen.

- Vores erfaring gør, at vi tror på, vi kan være med til at vende den her udvikling til virksomhedernes bedste, siger Christian Pejtersen.

Fjerner selvrisikoen
I det vestlige Danmark ledes virksomheden af Simon Nørskov, der har 17 års erfaring fra politiet. Han har været en del af et succesfuldt treårigt projekt med deltagelse af politiet, Trygfonden og erhvervslivet i Syd- og Sønderjyllands Politikreds. Projektet havde fokus på at forebygge indbrud i privatboliger og virksomheder.

Policechef i Byggeriets Forsikringsservice Maria Muff forklarer, at med den voldsomme stigning i antallet af tyveriskader kan man ikke bare fortsætte som hidtil.

- Vi støtter derfor op om Dansk Byggeris initiativ om at tilbyde medlemmerne lettere adgang til god sikring af deres værdier i varebilerne. Der er tale om et samfundsmæssigt problem, som vi alle må være med til at løse i fællesskab, siger forsikringschefen.

Sådan fungerer det

Sikringspakken indeholder installation af GPS-udstyr og DNA-mærkning af værktøj i bilen. Bilen vil også blive synligt mærket med henblik på at få tyvene til at tænke sig om en ekstra gang, inden de bryder ind og forhåbentlig afstår fra deres planlagte forehavende.

De virksomheder, der vil være med, skal gå ind på den kampagnehjemmeside, der er etableret til lejligheden (www.stoptyven.info) og sige ja tak til at blive kontaktet.
Firmaet yourCompany vil derefter installere sikringspakken.

Skulle tyveriet ske alligevel, rykker yourCompany ud og lokaliserer via GPS-udstyret de stjålne genstande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105