23948sdkhjf

DAGENS LEDER: EUX-lærlinge er en del af fremtiden

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

I disse dage springer landets studenter ud fra gymnasierne. Også de særlige EUX-studenter, der vælger at få en gymnasial uddannelse samtidig med at de uddanner sig til eksempelvis tømrer eller elektriker.

Generelt oplever erhvervsuddannelser en mindre stigning i antallet af ansøgere - herunder også EUX-uddannelserne.

Da EUX-uddannelserne blev søsat, var der kritik af ordningen fra ikke mindst håndværksmestrene, som syntes, at uddannelsen var for dyr i forhold til almindelige lærlinge.Ligesom antallet af praktikpladser heller ikke hang på træerne.

Men det er kun glædeligt, at flere og flere unge finder kombinationen af gymnasium og erhvervsuddannelser for interessant. For bygge- og anlægsbranchen har brug for dem. De boglige elever ville sikkert vælge en ren gymnasial uddannelse, hvis ikke EUX-muligheden var der.

I og med at de vælger EUX-vejen opnår bygge- og anlægsbranchen betydelig bedre muligheder for at fastholde og tiltrække højt uddannet arbejdskraft. For det burde også alt andet lige give en bedre ingeniør, arkitekt og bygningskonstruktør, fordi den studerende ved, hvordan man skruer et byggeri sammen.

Det kan godt være, at EUX-lærlingene er kortere tid i lære end de "almindelige" lærlinge. Men det giver jo ikke nødvendigvis dårligere håndværkere. EUX-uddannelsen kan derimod være med til at sikre, at bygge- og anlægsvirksomhederne får et langt bredere medarbejdergrundlag.

Det bør ingen være imod.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11