23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Hovedstad, kom nu ind i kampen

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

For første gang placerer en sjællandsk kommune sig helt i top i Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets kommuner. Siden den første analyse i 2012 har jyske kommuner været bedst til at servicere sine virksomheder, men i år tager Frederikssund Kommune stikket hjem som den mest erhvervsvenlige kommune.

Tillykke med det - og så skal der ellers lyde en stærk opfordring til de resterende kommuner i Region Hovedstaden om at skele til deres kollega mod nord. For zoomer man ind på danmarkskortet og kigger isoleret på hovedstadsområdet, er det jo direkte deprimerende at konstatere, hvor langt nede på listen hovedstadskommunerne ligger. Eksempelvis er syv ud af de 10 kommuner, som udgør Bund 10, fra Region Hovedstaden. Og København er at finde lige uden for Bund 10.

Sidste år erklærede Københavns daværende teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhl.) sig direkte ligeglad med analysen, som var "ubrugelig og uinteressant". Men faktum er jo, at Københavns Kommune og flere af hovedstadskommunerne gang på gang kritiseres for deres håndtering af virksomhederne. Det er som om, at de fortsat luller sig selv i søvn i skøn forvisning om, at geografien er med dem, og virksomhederne nok skal finde vej til deres kommune, fordi de er afhængige af at være tæt på hovedstadsområdet.

Kommunerne burde i stedet komme ind i kampen og sikre langt bedre erhvervsvilkår for virksomhederne, der trods alt er en god kilde til at sikre børnepasning og ældrepleje takket være deres skattebetalinger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125