23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Lokaliser nu de jobparate

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Antallet af virksomheder, som ikke kan finde nok nye medarbejdere, er på sit højeste i de seneste 10 år. De nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering understreger dermed, hvad ikke mindst bygge- og anlægsvirksomheder har oplevet igennem efterhånden lang tid: At kvalificeret arbejdskraft ikke ligefrem hænger på træerne.

Men hvor bygge- og anlæg i et stykke tid har været branchen med de største rekrutteringsudfordringer er det nu dansk erhvervsliv over en bred kam, som oplever problemer med at skaffe ansatte nok.

Selvom der med de aktuelle 16.800 forgæves rekrutteringer på det samlede arbejdsmarked fortsat er et godt stykke op til de næsten 60.000 forgæves rekrutteringer lige inden finanskrisen satte ind i 2007, så er det en udfordrende og alvorlig situation for virksomhederne. For de kan miste dyrebare ordrer på denne konto.

Løsningen hedder ikke kun mere udenlandsk arbejdskraft. Det er selvfølgelig en del af midlet, men det handler i lige så høj grad om at få flere personer uden for arbejdsmarkedet gjort arbejdsparate. Selvfølgelig er det ikke alle, som har fysikken til eksempelvis arbejdet på en byggeplads, men der er stadig job at få i andre brancher.

For rekrutteringsudfordringerne er et generelt problem og ikke kun et for bygge og anlægsbranchen. Derfor skal der sættes yderligere ind over for jobindsatsen i forhold til ikke mindst kontakthjælpsmodtagerne, så vi får flere væk fra offentlig forsørgelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125