23948sdkhjf

Forlader XL-Byg og starter ny kæde

De danske byggemarkeder får en ny konkurrent, der starter ud med fem afdelinger

Juelsminde Gruppen, som i dag står bag seks XL-Byg trælasthandler i Jylland og på Fyn, forlader kæden for at skabe en ny konkurrerende trælastkæde under navnet Sjakk.

Den nye, selvstændige trælastkæde slår dørene op den 1. juli – i Hedensted, Give, Ejstrupholm, Haarby og Egtved.

Dermed bliver Juelsminde Gruppens seks eksisterende XL-Byg forretninger til fem Sjakk-forretninger, idet den nuværende forretning i Juelsminde flyttes til et nyt og større hovedsæde Hedensted.

Ifølge Martin Rosendahl, der bliver adm. direktør i den nye kæde, er årsagen til bruddet, at parterne ikke kunne blive enige om betingelserne for et fortsat samarbejde. Desuden mener han ikke, at XL-Byg i tilstrækkelig grad tilgodeser Juelsminde Gruppens lokale kunders behov:

- Vi vil skabe en ny trælastkæde, hvor vi er herre i eget hus, og hvor vi kan tilbyde vores lokale kunder netop de varer, de efterspørger, siger han i en pressemeddelelse.

Juelsminde Gruppen blev i slutningen af december sidste år solgt til Mads Kloster og Michael Mortensen, der ejer henholdsvis virksomhederne Kloster A/S og HM Entreprenør A/S.

Etableringen af Sjakk markeres med en stor åbningsfest den 1. juli.

XL-Byg opruster i Horsens

(Opdatering 13. juni 2018, klokken 15.30) 

Hos XL-Byg er adm. direktør Thorbjørn Sejer Jensen ikke bekymret for, at de fem byggemarkeders udtræden vil svække XL-Bygs position i området. 

Han påpeger over for Licitationen, at Hornsyld Købmandsgård og Brejnholt Gruppen, som i forvejen driver en række XL-centre, overtog i foråret en ejendom på Marsallé i Horsens - og åbner til november en XL-Byg på adressen, små 10 km. nord for Juelsminde Gruppens nye hovedsæde i Hedensted.

XL-Byg-direktøren ønsker i øvrigt ikke at diskutere detaljer i forløbet med Juelsminde Gruppen. Over for Licitationen nøjes han blot med at bekræfte, at det var den ejerkonstellation, der stod i vejen for et fortsat samarbejde mellem kædefællesskabet og de fem byggemarkeder:

- Vi har haft en dialog med Juelsminde Gruppen, hvor vi i fællesskab blev enige om, at Juelsminde Gruppens fremtidige ejerstruktur passer dårligt ind i rammebetingelserne for det at være tømmerhandler i XL-Byg, siger Thorbjørn Sejer Jensen.

Læs mere om etableringen af den nye Sjakk-kæde hos Licitationen - Byggeriets Dagblad (kræver abonnement):

Ny trælastkæde vil vinde på lokalkendskab

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.079