23948sdkhjf

Raffinaderi bliver genopbygget

Raffinaderiet Avista Oil A/S i Kalundborg var i 2017 udsat for en brand, der medførte omfattende skader og standsede produktionen

Avista Oils raffinaderi i Kalundborg var et sørgeligt syn efter en brand i 2017. Produktionen måtte standses, og kunderne måtte betjenes af det tyske raffinaderi i Dollbergen.

Branden medførte store skader på anlægget, og hovedparten af anlægget skal nu genopbygges.

Opgaven, som Process Engineering er valgt som hovedrådgiver på, er opdelt i procesudstyr, serviceudstyr, tanke, el, automation samt byggeri.

Kapaciteten på det nye raffinaderi udbygges betydeligt i forhold til kapaciteten på det tidligere Avista Oil-raffinaderi i Kalundborg, oplyser parterne.

Anlæg vil stå klart i 2019
Process Engineering vil ved løsningen af den store opgave anvende en faseopdelt projektmodel, som er velafprøvet ved flere større danske projekter gennem de senere år.

Første del af projektet er designdelen, der netop er opstartet og som løber gennem 2018. Installationerne gennemføres i 2019, og opstarten af anlægget er planlagt til udgangen af 2019, oplyser ingeniørfirmaet.

Genopførelsen af raffinaderiet er en betydelig opgave, som ikke ses ofte i Danmark. De primære opgaver for Process Engineering A/S bliver selvsagt den overordnede projektledelse, men også ingeniørarbejde, leverandørkontakt og inspektioner er væsentlige dele af de opgaver, som Process Engineering har ansvaret for.

Glad borgmester
Borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Dam (V), glæder sig over nyheden.

- Det er en rigtig god nyhed. Avista Oils er jo en virksomhed, der var inde i en sund og god udvikling, men så kom den ødelæggende brand og gav en masse tanker og bekymringer, blandt andet om arbejdspladserne. Så det er dejligt, at virksomheden genopstår i styrket form og med et nyt og større produktionsapparat, siger han.

Process Engineering er en 100 procent danskejet rådgiver med fem afdelinger i Danmark. Hovedsædet ligger i Fredericia, og selskabet har omkring 80 ansatte.

Process Engineering løser opgaven i Kalundborg sammen med partnere på byggeri, el og automation. Projektet ledes fra Process Engineerings afdeling i København.

brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141