23948sdkhjf

E&H: Den arbejdende fagmesse

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

125 udstillere står klar til at vise og demonstrere deres maskiner, redskaber og øvrige materiel

Når E&H - Entreprenør & Håndværk slår portene op torsdag den 14. juni på MCH Outdoor Arena i Herning, så er der kun én ting, som arrangørerne ikke kan garantere - og det er vejret. Til gengæld gør man godt love, at der er lagt op til nogle spændende dage for både de besøgende og udstillerne:

- Vi glæder os til at kunne åbne messen for besøgende og udstillere, der i år kan slå sig løs i et stort område for testkørsler og opleve både konkurrencer og demonstrationer. Det skaber altid en helt særlig stemning, når man kan høre maskinerne brumme i baggrunden, så vi glæder os til endnu en gang at kunne invitere folk indenfor til en arbejdende fagmesse, siger Sisse Merrild, projektleder i MCH.Interessen for den store maskinmesse er da også massiv på forhånd. Med 125 udstillere er messen større end den seneste messe i 2015 - og de fleste maskinleverandører har nyheder på programmet.

Må kigge med hænderne
Messen, der arrangeres af brancheforeningen Maskinleverandørerne og MCH Messecenter Herning, skiller sig ud ved at være Danmarks største arbejdende fagmesse til entreprenør- og anlægsbranchen. De 125 udstillere vil både fremvise og demonstrere deres maskiner, redskaber og øvrige materiel for de besøgende.

Her må man med andre ord godt kigge med hænderne. Og fødderne for den sags skyld, hvis man vil sparke lidt dæk eller sætte fart i en entreprenørmaskine.

Der er nemlig rig lejlighed til selv at prøve en hel del af de mange maskiner på messen. Og se på spritnye maskiner.

Læs også: Anlægsinvesteringer er kloge

Mange nyheder
Flere leverandører har nemlig store nyheder med til E&H 2018. Heriblandt er Scantruck A/S, som forhandler Komatsu, Manitou, McCloskey og Mustang.

- Vi præsenterer flere nyheder, men det vil uden tvivl være den nye Komatsu gummihjulslæsser WA480-8, som er den største nyhed. Den blev præsenteret for første gang på Intermat i Paris i slutningen af april, og vi har fået lov til at låne en fra fabrikken, fortæller Claus Bjerregaard, salgschef hos Scantruck A/S.

Den knap 26 tons tunge maskine kan leveres med integreret vejesystem fra Topcon, som Scantruck A/S blev forhandler af i december sidste år. Derudover vil der være fokus på IMC-maskinstyringssystem til gravemaskiner og dozere fra netop Topcon, og på maskinfronten vil Komatsus hybridgravemaskiner HB215LC-2 og HB365LC-3 også være i fokus.

- HB365LC-3 kom på markedet sidste år, og HB215LC-2 er lidt ældre, men der er meget opmærksomhed på hybridmaskiner, så de er oplagte at fremvise på E&H 2018, understreger Claus Bjerregaard.

Læs også: Helt ny generation af gravemaskiner

Dansk/norsk styring
For det danske firma Vejstrup Machine Control ApS er E&H en helt ny oplevelse. Firmaet udstiller for første gang på fagmessen, og med sig har de en verdensnyhed i form af et nyudviklet maskinstyringssystem til entreprenørmaskiner.

- Systemet hedder Makin Machine Control, og det er et dansk/norsk udviklet produkt, hvor hardwaren er norsk, og hvor softwaren er udviklet i Danmark, fortæller Flemming Pedersen fra Vejstrup Machine Control ApS.

Hans eget firma er dansk forhandler af systemet, som er udviklet af den danske virksomhed Kinematic ApS i samarbejde med norske Maskinstyring AS. Systemet er endnu meget nyt i Danmark, hvor det på nuværende tidspunkt er monteret i to gravemaskiner. Nu skal kendskabet til systemet udbredes, og her er E&H 2018 en perfekt udstillingsplatform til entreprenørbranchen, mener Flemming Pedersen.

...og alt det andet
Selvom E&H bryster sig af at være en fagmesse, hvor fagfolk kan mødes i jordhøjde, så er E&H dog også andet end gravemaskiner, knusere og stampere. Flere udstillere medbringer grej, der går i luften, og de besøgende får derfor også mulighed for at se nærmere på lifte, kraner, droner og stilladser.

Læs også: Tanker og ideer fra førerhuset

Én af de udstillere, der får en stand, der kommer til at rage ekstra meget i vejret, er Danhejs, som udstiller på E&H for første gang, og her kan besøgende se frem til at kigge nærmere på både kranførerhejs, person- og materielhejs til byggepladser og hydrauliske minikraner.

- Det er første gang, vi tager på messe, så vi glæder os naturligvis til at komme ud og vise, hvad vi kan. Tingene er gået stærkt, siden vi startede i 2015, så vi har en masse produktnyheder og sågar helt nye mærker, som vi gerne vil ud og vise frem, og der er E&H den eneste messe, der er interessant, fortæller Allan Petersen, medejer af Danhejs.

Danhejs medbringer blandt andet produkter fra SAEZ, Raimondi, Elevek, Boecker og Maeda på E&H.

Er nødt til at være med
Blandt E&H’s gengangere er funderings- og komprimeringsspecialisten Lesanco. Også her er der store forventninger til den kommende E&H-messe, hvor Lesanco medbringer flere nyheder:

Læs også: Jubilæumsmaskine får hovedrolle

- E&H favner bredt og har et stort publikum, og derfor er det en messe, som vi er nødt til at være på. Den giver os en mulighed for at vise vores produkter til både maskinførere og beslutningstagere, og det er en mulighed, som vi ikke går glip af. Med den type maskiner vi har, så er vi nødt til at være der, og derfor glæder vi os også meget til at komme til Herning og fremvise vores mange produktnyheder, siger salgschef Jens Christoffersen fra Lesanco.

Lesanco medbringer blandt andet en knap 28 meter høj pæle-rammemaskine fra Woltman og en dansk nyhed i form af en mini-borerig fra Comacchio.
tøtte

OG SÅ ER DER GRATIS ADGANG !

Entreprenør & Håndværk 2018 afholdes 14.-16. juni 2018 i et samarbejde mellem Maskinleverandørerne og MCH Messecenter Herning.

Messen er åben alle dage kl. 9.00-17.00, og der er gratis adgang.

Det er nemt at finde vej til MCH Messecenter Herning, der ligger ved gode motorvejsforbindelser til Vejle, Silkeborg, Århus, Viborg og Holstebro.

MCH har gode parkeringsforhold med 15.000 gratis parkeringspladser.

Under E&H er det muligt at parkere på parkeringspladserne P-Vest og P-Syd 3. Herfra vil der være gangstier til messeområdet. På P-Syd 3 kan el-biler desuden oplades.


Hold dig opdateret med Licitationen
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Skriv kommentar
Forsiden lige nu
Plus

Iværksættere måtte selv finansiere god idé

Plus

Licitationen 110 år
Holdningerne til lovgivningen er mange i byggeriet

Der er stadig i 2018 mange holdninger til reguleringen af udbudsområdet. Her byder to virksomheder ind

Plus

Manglen på arbejdskraft kommer om få år

Fra affaldsprodukt til vækstmedie i topkvalitet

Plus

Licitationen 110 år
Licitationsloven var på to sider, tilbudsloven på fire sider - og udbudsloven er på omkring 40 sider

Der er sket meget på udbudsområdet, siden Alberti-skandalen i 1908 blev starten på Licitationen - Byggeriets Dagblad. Læs hele historien her i femte afsnit af vores jubilæums serie

Nyhedsbrev

34.342 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Plus

Snart 75 år - and still going strong

Online Avis Arkiv
Plus

Seniorer fylder mere på arbejdsmarkedet

Virksomhederne er blevet bedre til at holde på de ældre medarbejdere. De ældre medarbejdere har nogle kompetencer, som er svære at skaffe andre steder, men man skal som virksomhed strække sig lidt, fortæller direktør

Efterspørgsel på store saltbøsser

Cirkulær økonomi giver grønne muligheder

Agromek drysser stjerner over udstillere

Den store landbrugsudstilling præmierer en række nye produkter på udstillingen i november

Meget udfordrende og spændende opgave

Plus

Hitachi i stærkt skandinavisk marked

Den japanske producent af entreprenørmaskiner, som også producerer i Europa, klarer sig godt i store dele af Skandinavien, Danmark inklusive. Koncernen lancerer et udlejningskoncept, som dog går udenom Danmark

Færre besøgende men stor interesse

Sten - og grusleverandør går op i størrelse

Fremtiden tegner et broget billede af udlejning

Det er meget svært at forudsige, hvordan de kommende år kommer til at spænde af, mener udlejerdirektør

Plus

Fremtiden på vej i førerkabinen

Hitachi løftede for nylig sløret for endnu et skridt på vejen i den teknologiske udvikling, og en ny 22 ton gravemaskine gør livet lettere for maskinføreren

Udlejning i stigning i Danmark

De senere år har budt på vækst i andelen af udlejning i forhold til eje

"Vi har skubbet til grænsen for, hvad der kan lade sig gøre"

Plus

Licitationen 110 år
Økonomer om de seneste 110 år kriser: Vi har lært deprimerende lidt

Den store Depression gik hårdt ud over dansk økonomi, men satte gang i byggeriet. Finanskrisen lagde omvendt branchen ned. Læren er dog til at overse, mener to økonomer

Måling: Syv ud af 10 finder lønniveauet i toppen for højt

Plus

Både ris og ros til statsministeren

Flere af byggeriets organisationer kvitterer for statsministerens fokus på, at sikre flere faglærte. Men den går ikke uden flere penge, mener eksempelvis SMVdanmark. Dansk Byggeri efterlyser initiativer på anlægsområdet

Regeringen vil åbne døren for mere udenlandsk arbejdskraft

Talenter fra lande som USA, Canada og Kina skal have lettere adgang til det danske arbejdsmarked, mener regeringen, der også vil løse manglen på arbejdskraft med flere faglærte

Plus

Licitationen 110 år
Alberti-skandale bag Licitationen

Her er historien om bygge- og anlægsbranchens avis, som i dag fylder 110 år

Plus

Licitationen 110 år
Kig dig altid tilbage - og bliv klogere

Plus

Licitationen 110 år
Én avis i 110 år - flere forskellige ejere

Plus

Ny ledelse vil udvide platformen

Arbejdsplatforme er i vækst som et alternativ, når man skal arbejde i højden. Hos Platform.as skal fokus på driften skaffe flere markedsandele

Nordjyske unge tog chancen og rykkede

Minister vil skrotte iværksætterselskaber

Plus

Finanskrisen - 10 år efter
Bankerne har holdt sig tilbage denne gang

Plus

Ny landsbypulje dækker ikke nedrivningsbehovet

Teknikken installeres af fragtmanden

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Jubilæum og generationsskifte hos BM Byggeindustri d. 1 november 2018 kl. 14.00-17.00

Belysning til byggepladsen - en samlet løsning

Puma safety

Bruges dine spåner optimalt?

Temadag om energieffektivisering i industrien

Dansk Autoværn leverer effektiv lyddæmpning til Forsvaret

Stor installationsvirksomhed lejer alt værktøj

Har du mødt det fembenede lam?

Vil du stå for salget af vores uddannelser eller være vores nye mødebooker?

Mød PANELBYG.dk på Building Green 2018

Julie Bruun fra CP er i dag blevet kåret som Årets Ejerleder i Region Sjælland

Robotsvejste sekantkurve fra Celsa Steel Service nedsænkes i indre København

Nyt produktkatalog med nye og spændende produkter

Idealcombi deltager igen i år på Building Green i Forum

Temadag om ecodesign

Sulzer Pump Ajour 2018

Stort Festool Event hos Dorch & Danola

Semiseparering vinder indpas ved klimasikring hos både private og forsyninger

Paoloni rammepressere fra Thrane Maskiner ApS

BIM-objekter til tekstilbaseret ventilation

FAKRO på Building Green 2018

ER DU også klar til at spare tid med ERGOLASH surringer?

Byens nye natur på Building Green

Stationer - 60/10 kV

Varmepumpe med rensende UV-filter

Send til en kollega

0.296