23948sdkhjf

E&H: Den arbejdende fagmesse

125 udstillere står klar til at vise og demonstrere deres maskiner, redskaber og øvrige materiel

Når E&H - Entreprenør & Håndværk slår portene op torsdag den 14. juni på MCH Outdoor Arena i Herning, så er der kun én ting, som arrangørerne ikke kan garantere - og det er vejret. Til gengæld gør man godt love, at der er lagt op til nogle spændende dage for både de besøgende og udstillerne:

- Vi glæder os til at kunne åbne messen for besøgende og udstillere, der i år kan slå sig løs i et stort område for testkørsler og opleve både konkurrencer og demonstrationer. Det skaber altid en helt særlig stemning, når man kan høre maskinerne brumme i baggrunden, så vi glæder os til endnu en gang at kunne invitere folk indenfor til en arbejdende fagmesse, siger Sisse Merrild, projektleder i MCH.

Interessen for den store maskinmesse er da også massiv på forhånd. Med 125 udstillere er messen større end den seneste messe i 2015 - og de fleste maskinleverandører har nyheder på programmet.

Må kigge med hænderne
Messen, der arrangeres af brancheforeningen Maskinleverandørerne og MCH Messecenter Herning, skiller sig ud ved at være Danmarks største arbejdende fagmesse til entreprenør- og anlægsbranchen. De 125 udstillere vil både fremvise og demonstrere deres maskiner, redskaber og øvrige materiel for de besøgende.

Her må man med andre ord godt kigge med hænderne. Og fødderne for den sags skyld, hvis man vil sparke lidt dæk eller sætte fart i en entreprenørmaskine.

Der er nemlig rig lejlighed til selv at prøve en hel del af de mange maskiner på messen. Og se på spritnye maskiner.

Mange nyheder
Flere leverandører har nemlig store nyheder med til E&H 2018. Heriblandt er Scantruck A/S, som forhandler Komatsu, Manitou, McCloskey og Mustang.

- Vi præsenterer flere nyheder, men det vil uden tvivl være den nye Komatsu gummihjulslæsser WA480-8, som er den største nyhed. Den blev præsenteret for første gang på Intermat i Paris i slutningen af april, og vi har fået lov til at låne en fra fabrikken, fortæller Claus Bjerregaard, salgschef hos Scantruck A/S.

Den knap 26 tons tunge maskine kan leveres med integreret vejesystem fra Topcon, som Scantruck A/S blev forhandler af i december sidste år. Derudover vil der være fokus på IMC-maskinstyringssystem til gravemaskiner og dozere fra netop Topcon, og på maskinfronten vil Komatsus hybridgravemaskiner HB215LC-2 og HB365LC-3 også være i fokus.

- HB365LC-3 kom på markedet sidste år, og HB215LC-2 er lidt ældre, men der er meget opmærksomhed på hybridmaskiner, så de er oplagte at fremvise på E&H 2018, understreger Claus Bjerregaard.

Dansk/norsk styring
For det danske firma Vejstrup Machine Control ApS er E&H en helt ny oplevelse. Firmaet udstiller for første gang på fagmessen, og med sig har de en verdensnyhed i form af et nyudviklet maskinstyringssystem til entreprenørmaskiner.

- Systemet hedder Makin Machine Control, og det er et dansk/norsk udviklet produkt, hvor hardwaren er norsk, og hvor softwaren er udviklet i Danmark, fortæller Flemming Pedersen fra Vejstrup Machine Control ApS.

Hans eget firma er dansk forhandler af systemet, som er udviklet af den danske virksomhed Kinematic ApS i samarbejde med norske Maskinstyring AS. Systemet er endnu meget nyt i Danmark, hvor det på nuværende tidspunkt er monteret i to gravemaskiner. Nu skal kendskabet til systemet udbredes, og her er E&H 2018 en perfekt udstillingsplatform til entreprenørbranchen, mener Flemming Pedersen.

...og alt det andet
Selvom E&H bryster sig af at være en fagmesse, hvor fagfolk kan mødes i jordhøjde, så er E&H dog også andet end gravemaskiner, knusere og stampere. Flere udstillere medbringer grej, der går i luften, og de besøgende får derfor også mulighed for at se nærmere på lifte, kraner, droner og stilladser.

Én af de udstillere, der får en stand, der kommer til at rage ekstra meget i vejret, er Danhejs, som udstiller på E&H for første gang, og her kan besøgende se frem til at kigge nærmere på både kranførerhejs, person- og materielhejs til byggepladser og hydrauliske minikraner.

- Det er første gang, vi tager på messe, så vi glæder os naturligvis til at komme ud og vise, hvad vi kan. Tingene er gået stærkt, siden vi startede i 2015, så vi har en masse produktnyheder og sågar helt nye mærker, som vi gerne vil ud og vise frem, og der er E&H den eneste messe, der er interessant, fortæller Allan Petersen, medejer af Danhejs.

Danhejs medbringer blandt andet produkter fra SAEZ, Raimondi, Elevek, Boecker og Maeda på E&H.

Er nødt til at være med
Blandt E&H’s gengangere er funderings- og komprimeringsspecialisten Lesanco. Også her er der store forventninger til den kommende E&H-messe, hvor Lesanco medbringer flere nyheder:

- E&H favner bredt og har et stort publikum, og derfor er det en messe, som vi er nødt til at være på. Den giver os en mulighed for at vise vores produkter til både maskinførere og beslutningstagere, og det er en mulighed, som vi ikke går glip af. Med den type maskiner vi har, så er vi nødt til at være der, og derfor glæder vi os også meget til at komme til Herning og fremvise vores mange produktnyheder, siger salgschef Jens Christoffersen fra Lesanco.

Lesanco medbringer blandt andet en knap 28 meter høj pæle-rammemaskine fra Woltman og en dansk nyhed i form af en mini-borerig fra Comacchio.
tøtte

OG SÅ ER DER GRATIS ADGANG !

Entreprenør & Håndværk 2018 afholdes 14.-16. juni 2018 i et samarbejde mellem Maskinleverandørerne og MCH Messecenter Herning.

Messen er åben alle dage kl. 9.00-17.00, og der er gratis adgang.

Det er nemt at finde vej til MCH Messecenter Herning, der ligger ved gode motorvejsforbindelser til Vejle, Silkeborg, Århus, Viborg og Holstebro.

MCH har gode parkeringsforhold med 15.000 gratis parkeringspladser.

Under E&H er det muligt at parkere på parkeringspladserne P-Vest og P-Syd 3. Herfra vil der være gangstier til messeområdet. På P-Syd 3 kan el-biler desuden oplades.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156