23948sdkhjf

Fjerde rekord på stribe til KE Fibertec

Et travlt 2017 blev afsluttet med den fjerde regnskabsrekord på stribe hos KE Fibertec, der producerer tekstilkanaler til sportshaller, industri, skoler og kontorbyggerier.

Overskuddet udgør 21,3 mio. kr. før skat efter et år, som adm. direktør Carsten Jespersen kalder fantastisk:

- Vi har oplevet en kraftig vækst på alle hovedmarkeder, så vi er meget tilfredse med, at vi har kunnet omsætte vores tocifrede vækst til et markant bedre bundlinjeresultat, uden at det har skabt flaskehalsproblemer i organisationen eller leveringsproblemer for vores kunder, siger han.

KE Fibertec (koncern)
mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 25,4 21,7
Resultat af primær drift 11,4 7,3
Resultat før skat 21,3 15,3
Årets resultat 16,3 11,6
Balancesum 51,0 46,2
Egenkapital 25,8 19,6
Antal ansatte 113 113
Regnskabsåret dækker perioden 1. januar - 31. december.

Især Tyskland og flere asiatiske markeder har skilt sig særligt positivt ud, og Carsten Jespersen satser på at bygge videre på dette i et 2018, hvor KE Fibertec ikke mindst har store forventninger til en opdateret version af loftpanelproduktet FBS Panels:

- Version 1.0 var primært udviklet til trækfri personlig ventilation lige over kontorarbejdspladser. Med den nye generation 2.0 har vi udvidet produktpaletten, så vi dækker et bredere spektrum af løsninger til alle typer kontorer, laboratorier, operationsrum på hospitaler med videre, siger Carsten Jespersen.

Fra slagterier til sportshaller

KE Fibertec definerer sig selv som leverandør af komponenter til byggebranchen. Virksomheden er cradle-to fremstiller ventilationssystemer baseret på fiberteknologi. Princippet er, at ventilationsluften fordeles trækfrit og ensartet gennem de skræddersyede tekstilkanaler.

Da KE Fibertec startede op i 1970’erne, var det slagterierne, der sørgede for, at fabrikken havde noget at lave. Og sådan blev det ved indtil midten af 1990’erne, hvor lukninger og fusioner i slagteribranchen fik KE Fibertec til at se sig om efter nye markeder.

I dag står slagterierne for mindre end 10 procent af omsætningen. I stedet er det sportshaller og industri, samt skoler og kontorbyggerier, der fylder ordrebøgerne.

KE Fibertec er ejet af Jysk-Fynsk Kapital (70%), L. E. Kristiansen Erhvervsinvest ApS (10%) og KE Pulje ApS (20%). KE-Pulje ejes af den daglige ledelse i KE Fibertec (adm. direktør Carsten Jespersen, produktionsdirektør Johnny Kusk Møller og økonomichef Svend Anker Fogh).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109