23948sdkhjf

Klart som glas

Blox-arkitekten Rem Koolhaas står bag Biennale-udstillingen Wall of Windows from The Brooking, som Villum Window Collection nu viser i Søborg

I fredags åbnede Villum Window Collection dørene for udstillingen Wall of Windows from The Brooking.

En unik vinduesvæg bestående 68 historiske vinduer skabt af den hollandske arkitekt Rem Koolhaas på baggrund af den engelske arkitekturhistoriker Charles Brookings imponerende samling af bygningskomponenter.

- Vi har med denne udstilling skabt mulighed for, at danskerne kan opleve et kunstværk, som var en publikumstræffer på arkitekturbiennalen i Venedig i 2014. Der er tale om vinduerne fra 1700-tallet og frem til 1966, og vi er naturligvis fantastisk stolte af, at det er lykkedes at flytte denne vinduesvæg til Danmark, siger museumsleder Dorthe Bech-Nielsen fra Villum Window Collection i en pressemeddelelse.

Arkitekturbiennalen i Venedig er verdens største arkitekturudstilling. Den har hver gang et overordnet tema. I 2014 var temaet "Fundamentals" med hovedudstillingen "Elements of Architecture".

- Og der var vitterligt tale om en gennemgang af arkitekturens fundamentale elementer: Lofter, vinduer, vægge, trapper, balkoner, døre, gulve, elevatorer og toiletter - hvert element i sin egen separate udstilling, som dygtigt blev kurateret af Rem Koolhaas, fortæller Dorthe Bech-Nielsen.

Vindue i gave til syvårig
- Som vinduesmuseum faldt vi selvfølgelig over vinduesudstillingen: En lang og imponerende væg af historiske vinduer, som vi kan takke den engelske arkitekturhistoriker og samler Charles Brooking for, tilføjer hun.

Charles Brooking lægger i dag navn til samlingen The Brooking, der rummer omkring en halv million engelske bygningskomponenter. Samlingen har til huse i Surrey i det sydlige England og dækker en periode på 500 år. Vinduer udgør en meget stor del af samlingen "The Brooking".

- Vinduer har altid spillet en særlig rolle for Charles Brooking. På sin syvårs fødselsdag ønskede han sig faktisk et vindue, fortæller Dorthe Bech-Nielsen, der i 2014 besøgte Charles Brooking i England og så The Brooking, der rummer omkring 40.000 vinduer og vinduesdele hovedsageligt fra 1600-tallet og frem til ca. 1970.

På en genvisit i efteråret 2017 åbnede Charles Brooking op for muligheden for at vise "Wall of Windows" i Villum Window Collection. Her kunne han se muligheden i en værdig præsentation af Biennale-udstillingen i det danske vinduesmuseums rammer.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.271