23948sdkhjf

Revisorer bygger nyt domicil på Marmormolen

Revisionsvirksomheden PwC flytter sit domicil fra Hellerup til det nye byudviklingsområde Nordhavn i København

Revisionsvirksomheden PwC flytter sit domicil fra Hellerup til det nye byudviklingsområde Nordhavn i København.

PwC opfører et bygningskompleks på cirka 28.000 kvm, hvilket giver plads til flere end 1.500 medarbejdere samt konference- og kursusfaciliteter til over 12.000 erhvervsrelationer.

Byggeriet er tegnet af Henning Larsen Architects og etableres som et atriumhus, der er underdelt i 12 kuber i varierende højder.

På den måde indpasser bygningsvolumenet sig i skalaen i havneområdet med de højeste kuber på op til 36 meter mod Kalkbrænderihavnsgade og havnebassinet samtidig med, at bygningen nedtrappes til 16 meter mod kanalrummet og den omkringliggende boligbebyggelse på Marmormolen.

Bygningens facader, terrasser og tag vil være med grønne arealer med træer og buske.

- Marmormolen giver os en synlighed og en placering midt i et udviklingsområde, som vi finder meget spændende, siger partner og administrerende direktør i PwC Mogens Nørgaard Mogensen i en pressemeddelelse.

Det omfatter domicilet også
En ny, landskabelige byplads ved Marmorvej hæves i forhold til vejbanen og cykelstien og friholdes derfor for kørende trafik.

I stueetagen skabes mulighed for at etablere eksempelvis en kaffebar eller anden udadvendt funktion med et udendørs opholdsareal langs facaden i direkte kontakt med pladsen.

Mod nord ved havnebassinet integreres PwC’s udendørs kantineareal med den offentlige plads, promenaden og træbryggen langs havnebassinet.
Desuden anlægges offentlige stier hele vejen rundt om bygningen.

Et "missing link"
Administrerende direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen ser frem til, at endnu en stor virksomhed flytter til et af de nye byudviklingsområder.

- Med dette byggeri er vi nået endnu et skridt nærmere realiseringen af de ambitiøse planer for Nordhavn som blandet bolig- og erhvervsby. Fra et byudviklingsperspektiv er PwCs kommende domicil samtidig et slags "missing link", der binder Østerbro sammen med Marmormolen og samtidig binder Marmormolen sammen med Amerika Plads og Århusgadekvarteret, udtaler Jens Kramer Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Foruden selve byggeriet etableres egen parkering samt to nye bypladser - en ny ankomstzone og byplads mod syd ved Marmorvej og en ved Nordbassinet.
brahe

Læs mere om: PWC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094