23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Lad det blive lettere at drive virksomhed

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Sidste uges aftale om en bedre erhvervsfremmeindsats er et skridt i den rigtige retning.

Det har til tider for virksomhederne været en jungle af administration for virksomhederne at manøvrere rundt i. Men i og med at administrationen af indsatsen fremover kun ligger hos kommunerne og staten kan det forhåbentlig blive nemmere for virksomhederne at få den rette hjælp.

Etableringen af de syv tværkommunale erhvervshuse bør gøre det nemmere for virksomhederne at få den rette hjælp i forhold til drift af virksomheden og ikke mindst udvikling af denne. Tidligere har hjælpen også kun været for en mindre gruppe af virksomheder, men nu gøres den åben for alle virksomheder.

Og godt for det. Det har været en mærkelig ordning, at hjælpen kun var for vækstvirksomheder, som selvfølgelig har brug for al den hjælp de kan få. Men en virksomhed vokser jo kun ved den rette drift og udvikling internt i virksomheden - uanset hvor mange år den har på bagen. Og her er god rådgivning en selvfølge, hvilket ikke har været alle forundt i de gamle væksthuse. Det bliver nu en mulighed for alle virksomheder med de kommende erhvervshuse.

Skal danske virksomheder kunne klare sig i den stigende konkurrence med udlandet, skal det være nemt at drive forretning i Danmark. Aftalen om erhvervsfremme er et godt skridt på vejen. Men der er stadig for store forskelle fra kommune til kommune til, at man kan tillade sig at hæve armene hele vejen op.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109