23948sdkhjf

C.F. Møller er i spil til nyt tysk byrum

En ny stationsbygning og nyt byrum i Hamborg-forstaden Altona skal være områdets vartegn

Ud af 15 arkitektvirksomheder er danske C.F. Møller Architects gået videre i en international konkurrence om at tegne en ny stationsbygning og et helt nyt byrum i den tyske by Hamborg.

Projektet skal være et fyrtårn i den fremtidige udvikling af bydelen Altona Nord. Forslaget fra C.F. Møller Architects er skabelsen af et nyt offentligt og grønt byrum til lokalsamfundet samtidig med, at det løser selve infrastrukturen omkring stationen og opgaven med at skabe et hotel og et kontorhus.

- Vores vision for projektet er at binde station, bydel, hotel og kontorhus sammen med en markant grøn profil, der afspejler Hamborgs grønne fokus, udtaler Mads Mandrup Hansen, der er partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects, i en pressemeddelelse.

En ekstra feature
Den danske arkitektvirksomheds ambition med projektet er at sætte standarden for fremtidens transport-knudepunkt i byerne.

- Det betyder, at vores koncept er baseret på en idé om åbenhed og tilgængelighed med et urbant rum med fokus på behovet hos cyklister og fodgængere. Hvor flowet til og fra stationen interagerer med en generøs grøn strategi, og byggeriet giver lige så meget tilbage til byen, som dets fodaftryk optager ved at tilbyde en grøn park på toppen af taget, siger Mads Mandrup Hansen.

Han påpeger samtidig, at en ekstra feature er projektets klimatilpasning, hvor et grønt tag er i stand til at absorbere store mængder regnvand og forsinke nedsivningen af vandet. Således bliver stationsbygning, klimatilpasning og en ny park samlet i en løsning.

Dansk, tysk og østrigsk
I alt 15 arkitektvirksomheder, hvoraf C.F. Møller og Schmidt Hammer Lassen var de danske islæt, blev indbudt til at deltage i den internationale konkurrence.

Af dem er tre gået videre til fase 2, hvor forslagene bliver bearbejdet yderligere efter input fra bygherre, som er Byen Hamborg i samarbejde med udviklingsselskabet ProHa Altona og Deutsche Bahn Station & Service.

Ud over C.F. Møller Architects er GMP fra Hamborg og Baumschlager Eberle fra Østrig, med kontor i blandt andet Hamborg, gået videre til den afgørende fase.

Forventningen er, at den endelige vinder findes inden for få måneder.
brahe

De øvrige deltagere

  • Auer Weber Assoziierte GmbH, Stuttgart (DE)
  • Carmody Groarke, London (GB)
  • Carsten Roth Architekt, Hamburg (DE)
  • Hadi Teherani Architects GmbH, Hamburg (DE)
  • Hascher Jehle Architektur, Berlin (DE)
  • LH Architekten I Landwehr Henke + Partner mbB, Hamburg (DE)
  • MVRDV, Rotterdam (NL)
  • Schmidt Hammer Lassen architects, Aarhus (DK)
  • Schneider+schumacher Planungsgesellschaft mbH, Frankfurt a.M. (DE)
  • UNStudio, Amsterdam (NL)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125