23948sdkhjf

Danske rådgivere vinder grønlandsk milliardprojekt

Det bliver Cowi med underrådgiverne Masanti og Zeso Architects, der skal stå for totalrådgivningen, når Kalaallit Airports i de kommende år opfører nye lufthavnsbygninger i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq.

Vinderen af totalrådgiverkonkurrencen blev annonceret i forbindelse med Kalaallit Airports’ generalforsamling i sidste uge.

I alt fire hold – anført af henholdsvis Cowi, Rambøll, ISC Rådgivende Ingeniører og Nordic - Office of Architecture Danmark – blev i efteråret 2017 prækvalificeret til opgaven som totalrådgiver. Sidstnævnte trak sig fra konkurrencen undervejs.

De nye terminalbygninger opføres i forbindelse med en udbygning af landingsbanerne i de tre lufthavne. I Nuuk skal der bygges 9.200 kvm, i Ilulissat 6.800 kvm, mens der i Qaqortoq skal opføres 3.600 kvm.

Bedømmelsesudvalget fremhæver vinderforslaget for forbilledligt at leve op til de intentioner, der er opstillet i byggeprogrammet.

- Forslagsstillerne formår med meget simple midler at skabe et karakterfuldt forslag, der samtidigt er meget robust, oplevelsesrigt og designet til en moderne lufthavn i et barsk arktisk klima, lyder det blandt andet i bedømmelsen.

Kalaallit Airports oplyser i en pressemeddelelse, at projekteringen af de nye lufthavnsbygninger skal være afsluttet, således at byggeopgaverne kan udbydes i maj 2019.

Hvis alt går efter planen, kan de tre nye terminalbygninger tages i brug i 2022. Tidligere på foråret offentliggjorde Kalaallit Airports navnene på de prækvalificerede til anlægsentreprisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219