23948sdkhjf

DAGENS LEDER; Træd varsomt med de almene boliger

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

De igangværende forhandlinger mellem regeringen og Kommunernes Landsforening omkring kommunernes økonomi i 2019 skal være afsluttet inden udgangen af juni. Her har regeringen nu spillet ud med ønsket om, at kommunerne skal lægge mere end de nuværende 10 procent af byggesummen, når der bygges almene boliger - den såkaldte grundkapital

Med kravet kan regeringen være på vej til at skyde sig i foden i forhold til den stort anlagte ghettoplan, som netop åbner op for byggeriet af flere almene boliger.

For en fornyelse af den almene boligsektor er netop med til dels at tiltrække mere ressourcestærke personer til de almene boligområder, men kan også være med til at sprede de socialt belastede familier.

Med en så hurtig forøgelse af grundkapitalen kan byggeriet af almene boliger komme i problemer i ikke mindst de kommuner med store sociale problemer.

For kommunerne kan ikke nå at rejse pengene og dermed kan planlægningen i både boligsektoren og byggeriet komme i problemer. Og det vil i sidste ende hæmme byggeriet af almene boliger.

Ghettoplanen stiller i forvejen store ressourcekrav til kommunerne, men det skal også være med måde. Og en forøgelse af grundkapitalen på så kort tid kan være med til at underminimere ghettoindsatsen.

Står regeringen fast på sit ønske, bør det i stedet indfases over en årrække, så både kommuner, boligselskaber og byggeriet har tid til at omstille sig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204